achtergrondafbeelding

Aprilia RS660 2020: superlicht, superkrachtig

Een nieuwe sportbike is opgestaan

6 nov 2019, 8:28  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Bullseye voor Aprilia: op de nieuwe Aprilia RS 660 krijgt het Italiaanse merk alleen maar positieve reacties. De lichtgewicht supersport maakt indruk met zijn gewicht, maar misschien nog wel meer door zijn motorvermogen en gewicht.

660 cc parallel twin

Heel veel informatie heeft Aprilia nog niet vrijgegeven, maar de belangrijkste details zijn in ieder geval gecommuniceerd. De RS 660 is uitgerust met een 660 cc grote parellel twin met een vermogen van maximaal 100 pk. Dit is een half RSV4-motorblok waarvan een paralleltwin is gemaakt.

LED-verlichting

De motorfiets heeft verder een instelbare Forcella-upside-down voorvork van 41 mm, bochten-ABS, een TFT-display en LED-verlichting rondom. Ohja: hij weegt droog slechts 169 kilogram!

Fraaie details

Design is natuurlijk een smaakkwestie, maar Aprilia heeft er wel alles aan gedaan om de RS 660 een geheel eigen uitstraling te geven. Futuristisch en tegelijk ook stijlvol. Vooral de doorlopende LED-verlichting in het kuipwerk is bijzonder goed geslaagd. Er zijn twee kleurstellingen mogelijk: blauw/rood en zwart/rood. Wil je overigens de officiële brochure lezen van de RS 660? Die staat hier voor je klaar.

De RS 660 is overigens de productieversie van de Aprilia Concept RS 660 die in 2018 debuteerde op de EICMA-motorshow in Milaan. De productieversie pronkt op de 2019-editie van de EICMA.

Share Tweet Share Share E-Mail