achtergrondafbeelding

5% prijsstijging bij Yamaha (2023)

Niet leuk, maar nog altijd minder dan de torenhoge inflatie

26 dec 2022, 15:50  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Yamaha verhoogt de prijzen van zijn motorfietsen per 1 januari 2023 gemiddeld met 5%. Een aantal modellen krijgt tegelijk een upgrade.

“Met een gemiddelde prijsstijging van 5% kan Yamaha dezelfde hoge kwaliteit waarborgen die u van Yamaha gewend bent”, luidt de verklaring. Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe: “Natuurlijk betreuren wij deze situatie. Momenteel kampen wij echter net als de andere motorfabrikanten met een onrustige wereldmarkt. De oplopende inflatie, het wereldwijde grondstoffentekort, de energiecrisis en de verstoorde aanvoerketens als gevolg van de covid-19 pandemie leggen nog steeds een flinke druk op onze prijsstelling.”

Yamaha Tracer 9 GT+

Tegelijk tilt Yamaha een aantal van zijn modellen naar een hoger niveau (lees: meer uitrusting standaard). Dus voor een hogere prijs krijg je ook meer. Een voorbeeld is de Yamaha Tracer 9 GT+, het sporttoermodel van de Tracer 9. De + staat voor adaptieve cruise control en radar gestuurd Unified Brake Systeem. De motor remt dus automatisch als je met ingestelde cruise control een langzamer rijdende voorligger nadert.

Elektronisch geregelde vering en demping

Verder biedt de Yamaha Tracer 9 GT+ elektronisch geregelde vering en demping evenals een connected TFT-scherm en volledig geïntegreerde Garmin-navigatie. De Tracer 9 GT+ zal verkrijgbaar zijn vanaf 18.499 euro.

Meer MAX dan ooit!

Nieuw voor 2023 is de motorscooter XMAX 300 in Tech MAX-uitdossing. Naast een meer gestroomlijnd en strakker kuipwerk biedt hij nu ook smartphone connectiviteit en Garmin navigatie via een nieuwe multi-thema 4,2 inch TFT-kleurenscherm. De XMAX 300 Tech MAX staat voor 8.199 euro bij de Yamaha-dealer.

Niken GT nu met verstelbaar scherm

De Yamaha Niken GT met zijn ingenieuze Leaning Multi-Wheel-systeem aan de voorzijde heeft met ingang van 2023 een verstelbaar scherm plus een herziene achterwielophanging voor een toefje meer comfort. Het 890 cc driecilinder blok levert iets meer koppel voor een pittiger acceleratie. Het 7-inch TFT-instrumentenpaneel biedt nu smartphone-connectiviteit en Garmin-navigatie op het volledige scherm. De Niken GT is leverbaar vanaf februari 2023 voor 19.499 euro.

Yamaha Niken GT 2019 - Test MotorRAI.nl

 

Yamaha Ténéré 700

De Yamaha Ténéré 700 en Ténéré 700 Rally Edition krijgen nu een 5-inch TFT-kleurenscherm met twee thema’s, smartphone connectiviteit en ABS met 3 modi. Er zijn twee nieuwe kleuropties voor de retromodellen XSR125 en de XSR700 Legacy en voor de scootermodellen NMAX en Tricity 300.

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen