achtergrondafbeelding

Zero opent Factory Service Center in Nederland

Fabrikant van elektrische motorfietsen mikt op uitbouw van service en groei in Europa

4 feb 2020, 14:45  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Zero Motorcycles, de Amerikaanse producent van elektrische motorfietsen, opent een nieuwe Factory Service Center bij het hoofdkantoor in Noord-Scharwoude, 50 km boven Amsterdam. 

Zero mikt op uitbouw in Nederland en Europa

Nederland is daarmee een springplank voor Zero om de activiteiten verder uit te bouwen. Het doel is een betere ondersteuning bieden aan de klanten via een groeiend dealernetwerk. De keuze sluit volgens de fabrikant aan op de toenemende verkopen in 2019 en de stijgende belangstelling voor de nieuwe Zero SR/F.

Professionele ondersteuning

Het Factory Service Center biedt technische assistentie voor het Europese dealernetwerk. Vier technici werken in het Factory Service Center. Zero motorfietsen die besteld worden via het Factory Service Center programma zullen rijklaar afgeleverd worden, waardoor de dealers zelf geen extra onderdelen of accessoires hoeven te bestellen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de Power Tank die een grotere actieradius biedt of een upgrade van het laadsysteem waardoor de vooruitstrevende 14,4 kWh batterijen in minder dan een uur volledig opgeladen zijn.

Zero Motorcycles SR/F 2019

Snelle service voor klanten

“We zijn erg blij met dit nieuwe Factory Service Center. Het benadrukt verder onze voortdurende steun aan de Europese markt.”, zegt Umberto Uccelli, Managing Director van Zero Motorcycles in Europa. “Dit programma heeft als gevolg dat Zero Motorcycles klanten een betere steun zullen krijgen met kortere wachttijden. Dat sluit uit dat er enige wachttijd ontstaat wanneer dealers onderdelen bestellen en installeren voor hun klanten. Op die manier kunnen de nieuwe klanten er zeker van zijn dat ze de service en steun krijgen die ze verwachten en dat ze onmiddellijk met hun Zero op pad kunnen.”

 Van de VS naar de Benelux in vier stappen

Alle Zero motorfietsen zijn ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in de Zero Motorcycles hoofdkwartieren in Scotts Valley, California. De machines gaan per schip naar het Factory Service Center in Zero’s hoofdkwartier in Noord-Scharwoude, 50 km ten noorden van Amsterdam. Daar ondergaan de motoren een inspectie en worden ze uitgerust met de onderdelen die door de klant gekozen zijn. Daarna wordt de motor verstuurd naar de Zero Motorcycles dealer die op zijn beurt de motor overhandigt aan de klant. De dealer blijft verder instaan voor onderhoud en garanties.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen