achtergrondafbeelding

Zero Motorcycles in zee met MotoShare

Een elektrische motorfiets huren?

23 apr 2021, 7:22  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Zero Motorcycles gaat samenwerken met MotoShare, Europees marktleider in motorverhuur. De samenwerking maakt het mogelijk om alle beschikbare nieuwe modellen van Zero Motorcycles uit te proberen via een huurovereenkomst. Met het partnership willen Zero en MotoShare de drempel naar elektrisch motorrijden verlagen volgens het principe try before you buy. De Zero Motorcycles die te huur zijn, zijn een mix van zowel onroad- als offroad-modellen: Zero SR/F, Zero SR/S, Zero DSR en de Zero FXS.

Meerdere dagen rijden

Het uitgangspunt van deze samenwerking is eenvoudig: try & buy. Anders dan een testrit maken MotoShare en Zero het mogelijk om een model te testen voor enkele dagen. Wie interesse heeft, maakt simpelweg een afspraak bij een dealer in de buurt en kan het model naar keuze uitgebreid en voor meerdere dagen uitproberen.

Onbekende ervaring

Voor veel mensen blijft elektrisch motorrijden voorlopig nog een onbekende ervaring en een bijzonderheid. Zero Motorcycles en MotoShare willen daar verandering in te brengen. Een Zero huren staat toe om uitgebreid te ervaren waar elektrisch rijden om draait: het nieuwe rijkarakter, het interpreteren en beheren van rijbereik en laadtijd, het geruisloze gemak. Een testperiode van enkele dagen staat ieder die interesse heeft toe om de magie van elektrisch rijden te doorgronden.

Jongere kopersgroep

Ongeveer zestig procent van de MotoShare gebruikers is jonger dan veertig jaar. Die leeftijd ligt een stuk lager dan die van de gemiddelde Nederlandse motorrijder. De interesse in elektrisch motorrijden is heel wat hoger binnen deze leeftijdscategorie en dat merkt MotoShare ook aan de
groeiende vraag naar de huur van zulke motoren. Dankzij deze samenwerking kunnen Zero en MotoShare aan die vraag voldoen.

Interesse in elektrische motorfiets stijgt

De stijgende interesse en groeiende vraag tonen aan dat men klaar is om op een andere manier om te gaan met een elektrische motorfiets. Zero Motorcycles en MotoShare zijn ervan overtuigd dat ze samen de drempel naar elektrisch motorrijden kunnen verlagen en willen iedereen de kans geven zich een goed beeld te kunnen vormen van deze nieuwe manier van rijden.

Via de website van MotoShare krijg je meteen een overzicht van welke modellen beschikbaar zijn bij welke dealers en vind je ook een dealerkaart van Nederland.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen