achtergrondafbeelding

Waarom de Zapp i300 ideaal is voor de stad

Elektrische motorscooter vanaf 6.300 euro.

20 nov 2019, 13:30  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Met een range van 60 km op een volle batterij en een topsnelheid van 100 km/uur is de Zapp i300 prima voor stad en kortere afstanden. En je hebt hem vanaf 6.300 euro. Online bestellen kan vanaf nu.

Het Britse bedrijf Zapp Scooters Limited heeft de elektrische motorscooter i300 klaar voor productie. Hij valt op door een trendy design en zit technisch slim in elkaar. De batterij is uitneembaar en binnenshuis op te laden. Een tweede batterij wordt meegeleverd. Dus je kunt de lege direct omwisselen voor een volle en weer verder rijden. De batterij weegt 5 kg.

Pittige acceleratie

De Zapp i300 heeft een elektromotor van 14 kW. In 2,3 seconden accelereert hij van 0 naar 50 km/uur en bereikt de topsnelheid van 100 km/uur in 4,9 seconden. Met een volle batterij is tot 60 km af te leggen.

Instelbare vering

De vering is volledig instelbaar en voor de motorscooter zijn bagagesystemen leverbaar. De elektromotor zit onder in het midden voor een laag zwaartepunt. Het achterwiel wordt aangedreven door een onderhoudsvrije getande riem. Zapp levert allerhande opties en accessoires voor de motorscooter waaronder oplossingen voor bagage.

Opladen kan thuis

Het opladen van de batterij duurt maximaal 4 uur op een regulier stopcontact thuis. Die tijd is flink korter bij laden van 20% naar 80%. De prijs is misschien nog wel het meest interessant, want de Zapp i300 is er vanaf 6.300 euro en dat is beslist scherp in de markt van elektrische tweewielers. Bestellen kan nu al online op de website van Zapp.

Share Tweet Share Share E-Mail