achtergrondafbeelding

Triumph Rocket 3 R is de snelste van 0 naar 100 km/u – VIDEO

Triumph breekt acceleratierecord voor motorfietsen!

28 feb 2020, 14:19  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Triumph heeft met zijn nieuwe Rocket 3 R – uitgerust met een 167 pk en 221 Nm sterke 2.500 cc krachtbron – een nieuw acceleratierecord neergezet voor motorfietsen. De Triumph Rocket 3 R had slechts 2,73 seconden nodig voor het bereiken van 0 naar 100 km/u.

Battle met McLaren 720S

In een spectaculaire video neemt de nieuwe Triumph Rocket 3 R het op tegen een 720 pk sterke McLaren 720S. De McLaren kan wat acceleratievermogen betreft niet tippen aan de Rocket 3 R.

Bijna standaard

Ter voorbereiding op de recordpoging heeft een team van ingenieurs een pre-productieversie van de Rocket 3 R voorbereid onder leiding van Triumph’s hoofdingenieur Stuart Wood. De Rocket 3 R werd bijna in productie-opstelling gereden. Alleen de spiegels en de nummerplaathouder werden verwijderd zoals vereist voor de racetrack-omgeving.

Avon Cobra Chrome-banden

Wood: “Het record zou niet mogelijk zijn geweest zonder onze partners, Avon is onze bandenpartner voor het Rocket 3-project geweest en zij hebben gezorgd voor de nodige grip en stabiliteit. De Avon Cobra Chrome-banden die op de Rocket 3 R worden gebruikt, werden speciaal voor dit model ontwikkeld en bieden uitzonderlijke grip en ongelooflijke duurzaamheid.”

2019

De acceleratie van 0-100 km/u werd op zondag 6 oktober 2019 op het circuit van Cartagena in Spanje bereikt binnen een tijd van 2,73 seconden.

Onbekend terrein

Paul Stroud, Chief Commercial Officer van Triumph Motorcycles: “Triumph heeft opnieuw aangetoond waar het toe in staat is. Met de bevestiging van het nieuwe Triumph-acceleratierecord met de Rocket 3 R, betreden we opnieuw onbekend terrein, want nog nooit eerder heeft een Triumph zo’n ongelooflijke acceleratie bereikt. Ons doel was om de uitzonderlijke prestaties van de unieke, geheel nieuwe, 2.500 cc-driecilinder Rocket te laten zien. We hebben dit nu bereikt, wat het hele team ongelooflijk trots maakt. Met de Rocket 3 line-up hebben we consequent laten zien dat we productiemotoren kunnen bouwen met de grootste cilinderinhoud, die in staat zijn om ongelooflijke prestaties en mogelijkheden te bieden.”

Bekijk hieronder de video van de Rocket 3 R

Share Tweet Share Share E-Mail