achtergrondafbeelding

Triumph Rocket 3 op Nederlandse bodem

Motorfiets met grootste in serie geproduceerde blok ter wereld in Soestdijk

8 aug 2019, 15:01  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Wil je de Triumph Rocket 3 met het immense driecilinder motorblok van 2.500 cc in levenden lijve zien? Kom dan naar het Concours d’Elegance bij het Paleis Soestdijk.

Debuut voor Benelux

Triumph onthult zijn nieuwe Rocket 3 R en Rocket 3 GT tijdens het Concours, dat op 24 en 25 augustus wordt gehouden. Het is een unieke kans om de machine te zien in Nederland. Volgens Triumph Benelux zijn alle exemplaren al verkocht. Dus bijna letterlijk uit de folder, want de productie moet nog beginnen. Triumph bouwt er slechts 750 voor de hele wereld. Daarvoor hebben zich dus al een eigenaar gemeld waarvan maar een handjevol uit de Benelux.

Machtige cruiser

In 2004 verscheen de eerste Rocket III met zijn opvallend grote in de lengterichting geplaatste motorblok en cardanaandrijving. Het is een machtige cruiser waarmee Triumph vooral mikte op de Amerikaanse markt en met name op liefhebbers van dikke cruisers van Harley Davidson.

Onvoorstelbaar die trekkracht!

De nieuwe Triumph Rocket 3 is nog krachtiger. Het blok heeft 11 procent meer vermogen en levert nu 167 pk en een koppel van 221 Nm. Zegt je hoogstwaarschijnlijk niet alles. Maar als je ziet dat die waarde bijna twee keer zo hoog is als van supersportmotoren, zoals de Ducati Panigale, dan besef je dat je het stuur van de Rocket heel goed vast moet houden als je vol gas geeft. Geloof ons!

Een dingetje: ze zijn uitverkocht

Bij de Rocket 3 R ligt het accent meer op sportiviteit. Deze heeft een stuur in roadster-stijl en een zithoogte van 773 mm. De Rocket 3 GT heeft een meer op toeren gericht stuur en een zithoogte van 750 mm. De Rocket 3 GT is bovendien uitgerust met een rugsteun van geborsteld aluminium. Ach het zijn leuke weetjes waaraan je niet veel hebt, want de Rocket 3 is immers uitverkocht.

Lees ook: Triumph Rocket 3 R en 3 GT zijn krachtpatsers

Share Tweet Share Share E-Mail