achtergrondafbeelding
Ducati V4 Streetfighter by Officine GP Design

Streetfighter op basis van een Ducati Panigale V4

Italiaanse designhuis Officine GP Design gaat tien van deze brute en zeer krachtige machines bouwen

8 feb 2019, 6:58  •  Nieuws
Kris Spithout Door Kris Spithout. De motorolie stroomt deze "Greasemonkey" letterlijk door de aderen. Gek van motoren en liefhebber van het zwaardere Amerikaanse werk.

Het Italiaanse designhuis Officine GP Design gaat tien van deze brute en zeer krachtige machines bouwen op basis van de Ducati Panigale V4. Herken jij het Ducati V4-motorblok nog?

By Officine GP Design

De moderne Ducati up-side-down voorvork is bij de streetfighter vervangen door een girder-voorvork van FG Racing, gemaakt van aluminium en voorzien van een Öhlins schokdemper. De standaard wielen zijn vervangen door one-off dikke spaakwielen van Jonich SX. Deze zien er niet alleen cool uit, maar leveren in combinatie met de tubeless banden ook nog eens zeer goede prestaties op.

Ducati V4 Streetfighter by Officine GP Design

Koperen laag

Over de tank en het frame is een koperen textuurlaag aangebracht voor een chique look. De verlichting is standaard gebleven, maar het dashboard is weggewerkt in een 3D geprinte houder. Dat is dan weer wel bijzonder. Het lederen zadel is van Foglizzo met V4 Penta-logo erin verwerkt. De motor zit vol mooie Rizoma-onderdelen waaronder de tankdop, hendels en voetsteunen.

Ducati V4 Streetfighter by Officine GP Design

V4-motor

Volgens Ducati CEO Claudio Domenicali zullen er meer motoren volgen met de V4-motor. Komende vijf jaar gaat Ducati 29 nieuwe modellen uitbrengen. Ze gaan door met het ontwikkelen van nieuwe versies van bestaande producten. Maar het merk zal zich ook mengen in segmenten waar Ducati momenteel nog geen modellen heeft. De V4-motor zal daarbij voor verschillende platforms gebruikt worden.

En dat voor net geen ton

Mocht je er een willen bestellen: dat is nog mogelijk. Houd er rekening mee dat je wel een goed gevulde beurs moet meenemen want de V4 Streetfighter kost een slordige 99.000 euro.

Share Tweet Share Share E-Mail