achtergrondafbeelding

Silence S01: elektrische scooter met verwisselbare batterij

Na 70 km hup een nieuwe batterij en doorrr...

12 jun 2019, 18:18  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De Spaanse Silence S01 komt eraan. Krijgt een prijs van circa 6.500 euro en dat is niet veel voor een elektrische scooter. Hoe dat kan? Voor de batterij sluit je een abonnement af. Die pik je op bij een laadstation en je wisselt hem weer voor een volle als hij leeg is. Dat is best slim.

De S01 is een moderne, efficiënte en technologisch hoogstaande scooter. Hij is licht, wendbaar en handig dankzij de compacte en draagbare accu. Bovendien is hij uitgevoerd met een exclusief, op afstand bedienbaar accu monitoring systeem.

Rap genoeg

Op een volle batterij is tot aan 70 km af te leggen. De maximale snelheid bedraagt 100 km/uur. Van stilstand naar 50 km/uur optrekken kan in 4,5 seconden. Dat is rap genoeg om veelal als eerste bij een stoplicht weg te rijden. Onder het opklapbare zadel is ruimte voor twee helmen.

Vooral gericht op stadsgebruik

De Spaanse fabrikant Scutum noemt de Silence S01 de perfecte scooter voor gebruik in de stad. Er zit trouwens ook nog een Silence S03 in het vat: de elektrische scooter met 3 wielen en een grote laadruimte achterop. Een ideaal ding voor bedrijven die in de stad bezorgen.

Batterij laden kan echt overal

Het slimme zit hem in de uitneembare batterij. Het eerder genoemde abonnement is al hoogst aantrekkelijk. Koop je hem met batterij, dan kun je die eenvoudig meenemen met een speciaal hiervoor ontworpen trolley. De scooter hoeft dus niet naar een oplaadpunt. Je kunt de batterij bij wijze van spreken in je woning op drie hoog opladen op het 220 Volt stopcontact. Of de batterij zelfs als powerbank gebruiken!

Volgens Scutum start de levering binnenkort. Meer weten kijk dan op www.silencenederland.com

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen