achtergrondafbeelding

Royal Enfield Super Meteor in twee smaken

En de prijs is: vanaf 9.499 euro

22 feb 2023, 18:48  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De nieuwe Royal Enfield Super Meteor 650 komt er als ‘kale’ cruiser en in een meer aangeklede Tourer-variant. Te zien op de Motorbeurs Utrecht (23 -26 februari) en vanaf eind februari 2023 in de showroom.

De Super Meteor heeft een staande tweecilinder motor van 650cc. Het is hetzelfde blok als in de Royal Enfield Continental GT en de Interceptor 650. Nu dient die krachtbron een cruiser met een lage zitpositie en naar voren geplaatste voetsteunen. De Tourer-versie van de Super Meteor 650 is wat meer op comfort gericht met een hoog windscherm en een luxer zadel, inclusief ruggensteuntje voor de meerijder.

Super Meteor 650 klassiek gelijnd

Je ziet aan alles dat Royal Enfield de vormgeving minutieus heeft bepaald. De klassieke druppelvormige tank en de kleurstellingen (keuze uit 7!) zijn enkele kenmerken die het retro-aanzicht bepalen. Ook de chromen uitlaatdempers passen in het cruiser-genre, net zoals de vele andere chromen details.

Dik achterwiel en rank groot voorwiel

Ook de dikke achterband met 16-inch velg hoort bij een cruiser. Afwijkend is dan wel weer het relatief grote voorwiel van 19-inch. Meestal zorgt dat voor meer stabiliteit bij hogere snelheden. Dus het zou zo maar kunnen dat deze Super Meteor 650 best flitsend en kwiek stuurt voor een cruiser. De upside down-voorvork zal daaraan bijdragen.

Minimalistisch cockpit

De cockpit is minimalistisch met een ronde analoge snelheidsmeter en daarin een lcd-displaytje voor toerental, versnellingsindicator, brandstofinhoud, kl0k en dagteller. Handig: de hendels voor rem en koppeling zijn verstelbaar. Leuk: op de stuurhelften zijn de bedieningsunits verchroomd.

Google Maps

Nieuw voor Royal Enfield is de led-koplamp. Bijzonder is de mogelijkheid het op Google Maps gebaseerde Royal Enfield Tripper navigatiesysteem te verbinden met je smartphone. Als je die in een houder stopt, heb je dus een navigatiescherm aan boord en met altijd actuele kaartgegevens van Google.

Prijs en specs

De prijs is vanaf 9.499 euro. Het 648cc blok levert een vermogen van 34,6 kW (47 pk) en een koppel van 52,3 Nm. Het rijklaargewicht bedraagt 241 kg en de zithoogte is laag, te weten 740 mm. Ideaal dus voor kleinere rijders die graag met beide voeten stevig aan de grond willen zetten.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen