achtergrondafbeelding

De nieuwe Royal Enfield Meteor 350, dit moet je weten

Leverbaar vanaf het tweede kwartaal van 2021

10 dec 2020, 8:08  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Royal Enfield introduceert een geheel nieuwe cruiser, de Royal Enfield Meteor. De cruiser is geschikt voor het A2-rijbewijs, is leverbaar vanaf het tweede kwartaal van 2021 en krijgt een opvallend vriendelijk prijskaartje van om en nabij vier mille.

Vanafprijs Meteor

Slechts 4.099 euro, die Europese vanafprijs noemt Royal Enfield voor de nieuwe Meteor in Fireball-uitvoering. In Nederland is er natuurlijk nog sprake van BPM, dus in Nederland mag je rekenen op ongeveer 4.500 euro. Dat is nog altijd bijzonder aantrekkelijk. Je krijgt standaard drie jaar onbeperkte kilometergarantie en 3 jaar Roadside Assistance.

De naam

Leuk en aardig, maar wat heeft de nieuwe Royal Enfield Meteor 350 te bieden? Eerst even wat informatie over de naam. De nieuwe Meteor erft zijn naam van een andere iconische Royal Enfield motorfiets uit de jaren vijftig. De aan het einde van 1952 geïntroduceerde Meteor was een prachtige touringmotor met een reputatie die de tand des tijds heeft doorstaan.

Een typische Royal Enfield

De geheel nieuwe Royal Enfield Meteor ‘easy-cruiser’ draagt de kenmerkende styling van Royal Enfield maar heeft veel nieuwe features waardoor het voor deze tijd al net zo’n prachtige motorfiets is als zijn naamgenoot.

“Gemakkelijke en toegankelijke cruiser”

Siddharta Lal, Managing Director van Eicher Motors: “De Meteor is een uiterst verfijnde, gemakkelijke en toegankelijke cruiser. Het is een charmante combinatie van klassieke cruiser-styling met moderne mogelijkheden. We wilden een motorfiets bouwen die een geweldige cruise-ervaring kon garanderen voor zowel nieuwe als ervaren rijders. De Meteor is daar perfect voor. Hij is gemakkelijk, zeer comfortabel met een uitstekende ergonomie, en absoluut plezierig voor dagelijks gebruik, terwijl
hij ook geweldig is in de stad.”

Twee technische centra

De Meteor 350 is ontworpen en ontwikkeld door de teams van ontwerpers en ingenieurs die gevestigd zijn in de twee technische centra van Royal Enfield, in Chennai, Tamil Nadu, en Bruntingthorpe, Verenigd Koninkrijk.

Lucht-oliegekoelde ééncilindermotor

Voor de aandrijving zorgt een 349 cc lucht-oliegekoelde ééncilindermotor met een piekvermogen van 20,2 pk en 27 Nm aan koppel bij 4.000 toeren per minuut. De nieuwe krachtbron is voorzien van een balansas en elektronische brandstofinjectie. Voor het bedieningsgemak heeft de motor een 5-versnellingsbak, waarbij de vijfde versnelling een overdrive is voor stressvrij en zuinig rijden op de snelweg. Daarbij is de versnellingsbak voorzien van een 7-plaatskoppeling voor gemakkelijk schakelen in de bebouwde kom.

Banden

Alle Meteor-modellen zijn standaard uitgerust met lichtmetalen wielen met tubeless-banden. De banden meten voor 100/90 R19 en achter 140/70 R17 achter. Voor bespeuren we een 300 mm remschijf en achter een 270 mm remschijf gecombineerd met een twee-kanaals ABS.

LCD-display

Een compleet nieuw instrumentenpaneel combineert de tijdloze elegantie van een analoge snelheidsmeter met ‘ouderwetse’ naald met de functionaliteit van een LCD-display voor essentiële zaken zoals een versnellingsindicator, brandstofmeter, klok en tripmeter.

Royal Enfield Tripper

De Meteor wordt geleverd met de Royal Enfield Tripper, een handige turn-by-turn navigatiepod die gekoppeld kan worden met de Royal Enfield App. Navigeren via Google Maps is mogelijk. Een USB-poort is onopvallend onder het stuur gemonteerd om het opladen onderweg mogelijk te maken.

Drie edities

De Royal Enfield Meteor zal beschikbaar zijn in 3 edities, – de Fireball, de Stellar en de Supernova. De kleuren zie je hieronder.

Arun Gopal aan het woord

Vooruitlopend op de komst van de Meteor naar de Europese markt in Q2, 2021, zei Arun Gopal, Head of Business Markets EMEA: “Een van de kerndoelstellingen van Royal Enfield is om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met het motorrijden, en wij zien onze producten als een hulpmiddel bij dat proces. De introductie van de Meteor versterkt onze reputatie voor het bouwen van motoren die aantrekkelijk, toegankelijk en benaderbaar zijn voor een brede doelgroep. De Meteor is een motorfiets die voldoet aan de behoeften van zijn doelgroep in een tijd waarin zelfvoorzienend reizen noodzakelijker en aantrekkelijker is dan ooit tevoren. In een tijd waarin mensen motorrijden als een levensvatbare reisoplossing zien – wij geloven dat Royal Enfield daar een antwoord op heeft gegeven.”

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen