achtergrondafbeelding

Royal Enfield Hunter 350 coole roadster

Met luchtgekoelde eencilinder van 20 pk!

11 aug 2022, 11:12  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

In tijden van stijgende kosten let je graag op de kleintjes. De Hunter 350 van Royal Enfield is dan misschien wel een optie…

Het gaat snel bij Royal Enfield met de uitbreiding van het aanbod. Eerder in 2022 verscheen de nieuwe Scram en nu presenteert de Indiase producent een lichte roadster: de Hunter 350. Met een klassiek getint uiterlijk en keuze uit talrijke kleurstellingen is het zeer zeker een showfiets.

Première op Intermot

De Royal Enfield Hunter 350 beleeft zijn publieke wereldpremière dit najaar op de Intermot in Keulen en dan wordt ook de prijs bekend gemaakt. Naar verwachting zal de Hunter 350 betaalbaar zijn, zoals dat geldt voor alle modellen van Royal Enfield.

Hunter geschikt voor A2-rijbewijs

Met een vermogen van 20,2 pk van de eencilinder 349 cc motor kun je er ook op rijden met een A2-rijbewijs. Het brandstofverbruik zal vast en zeker gering zijn en dat is goed nieuws voor wie een spaarzame tweewieler zoekt, zonder al te veel poespas.

‘Goed voor een grote glimlach’

Simplisme is duidelijk de boodschap bij deze roadster. Royal Enfield spreekt van een wendbare motorfiets met een blok dat juist zijn trekkracht (27 Nm) levert bij lagere toeren: ‘Goed voor een grote glimlach’. Dat maakt hem handig in de stad. Op bochtige binnenwegen zal het ook best genieten zijn. Door de lage zithoogte van 790 mm is hij ook geschikt voor kleinere rijders.

Deels digitaal instrumentarium

Het design mag dan retro zijn, de Hunter 350 is bij de tijd met technologie. Kijk maar eens naar de 17-inch lichtmetalen velgen en het led-achterlicht. In de cockpit zit een deels analoog en deels digitaal instrumentarium met versnellingsindicator, brandstofmeter, klok en onderhoudswaarschuwing. Verder heeft hij een USB-poort en het instrumentarium is compatibel met de Tripper TBT-navigatie van Royal Enfield.

Voor wie?

De ceo van Royal Enfield, B Govindarajan: “Om de Hunter 350 te realiseren hebben we jarenlang inzichten en consumentenstudies van over de hele wereld verzameld. Het is een motorfiets die zich direct thuis voelt in grote metropolen en opwindend is voor de ervaren motorrijder, maar ook gemakkelijk en toegankelijk voor een beginner. Door de korte wielbasis, de compacte geometrie en het lichte gewicht is hij uiterst wendbaar en goed te manoeuvreren in het stadsverkeer. We hebben er alle vertrouwen in dat deze nieuwe, opnieuw uitgedachte roadster een heel aantal nieuwe consumenten zal binnenhalen in onze wereld van het pure motorrijden”

 

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen