achtergrondafbeelding
Kawasaki

Rétro: verander je Kawasaki Z900 in een vintage superbike

Moderne techniek met een klassiek sausje

1 aug 2019, 12:57  •  Nieuws  •  Door Niels van den Berg

Rétro is de trend van het moment bij motorfietsfabrikanten. De scramblers en caféracers vliegen je om de oren. Maar wat als je een liefhebber van Japanse superbikes uit de jaren tachtig en negentig bent? Het Spaanse Japan Legends biedt de oplossing.

Gouden jaren

De jaren tachtig zijn een keerpunt in de historie van superbikes. We maakten kennis met legendarische namen als Katana, Ninja en GSX-R. Motoren werden sneller en sportiever dankzij aerodynamische kuipen en state-of-the-art technologie uit de racerij.

Kawasaki

Kawasaki ZXR750

Één van de modellen die de show stal was de Kawasaki ZXR750 uit 1989. De gifgroene lakkleur, wilde stickers en ronde koplampen gaven de superbike zijn kenmerkende uitstraling.

Tegenwoordig is het nog steeds een knappe motorfiets die je voor scherpe prijzen op de kop kunt tikken.

Lees ook: Goedhart zet 310 pk sterke Kawasaki H2R op testbank

Kawasaki

Japan Legends

Zoek je een moderne Kawasaki met een klassiek uiterlijk? Je kunt natuurlijk voor een nieuwe Z900RS Café gaan. Een andere optie is om bij het Spaanse Japan Legends aan te kloppen.

Kawasaki

Kant-en-klare kit

Zij ontwikkelen kits om je nieuwe superbike een klassieke uitstraling te geven. Het eerste product is de Kawasaki ‘ ZXR900’. Japan Legends neemt een standaard Kawasaki Z900 en voorziet deze van een nieuwe kuip, zadel, LED-verlichting, spiegels en de kenmerkende stickers.

Lees ook: MotorRAI in miniatuur: Kawasaki KR1000F 1:12

Kawasaki

Kledinglijn

Om het rétro-gevoel compleet te maken werkt Japan Legends ook aan een kledinglijn. Daarmee waan je jezelf een superbike-coureur uit de jaren tachtig.

1.700 – 2.500 euro

Er is niet heel veel bekend over de ‘ZXR900’-kit. De prijs bedraagt ongeveer tussen de 1.700 en 2.500 euro. Je kunt kiezen uit de kleuren groen, zwart, zilver en rood.

Meer informatie is te vinden op de Facebook- en Instagram-pagina van Japan Legends. Wij zijn benieuwd wie deze kit naar Nederland haalt!

Choose your weapon! First kits ready for the first customers!! Info@japan-legends.com

Geplaatst door Japan Legends op Dinsdag 9 juli 2019

Share Tweet Share Share E-Mail