achtergrondafbeelding

Polestar Re:Move is multifunctionele elektrische transporter

Slechts 750 mm breed

8 sep 2021, 13:42  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Polestar maakt deel uit van een consortium van leiders op het gebied van design, mobiliteit en duurzame materialen die samenwerken om last mile delivery en de manier waarop goederen in steden worden vervoerd, opnieuw uit te vinden. Het project, genaamd Re:Move, is een snelle reactie op de stijgende vraag naar thuisbezorging via online winkelen en de noodzaak om duurzamere mobiliteitsoplossingen te vinden. De studie heeft als doel om verandering te versnellen.

Geschikt voor fietspaden

De multifunctionele Polestar Re:Move elektrische transporter is slechts 750 mm breed – perfect geschikt voor fietspaden – en kan lasten tot 180 kg dragen. Het koolstofarme aluminium chassis is voorzien van een elektrisch kantelmechanisme, waardoor het voertuig kan ‘leunen’ in bochten, wat de stabiliteit en wendbaarheid verbetert en de draaicirkel tot minder dan zeven meter verkleint. De schijfremmen zorgen voor nog meer dynamisch vertrouwen, terwijl een gedempte achterbrug is ontworpen voor bestuurderscomfort en om vermoeidheid te verminderen. De always-on verlichting verbetert voor de bestuurder het zicht naar voren, en de remlichten, de optionele richtingaanwijzers en een claxon zorgen ervoor dat het voertuig zichtbaar is voor voetgangers en overig verkeer.

Duurzame mobiliteit

“De passie en expertise van onze partners toont de kracht van geweldig design”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “Het elektrificeren van voertuigen is het begin, niet het einde. Onze ingenieurs hebben bewezen dat dit soort open samenwerkingen innovatie en de verschuiving naar echt duurzame mobiliteit gaat versnellen.”

Maximaal 25 km/u

Met een begrensde maximumsnelheid van 25 km/u (in lijn met die van e-bikes) en een standaard 2,2 kWh-batterij, is Re:Move geschikt voor het vervangen van bestelauto’s om de doorstroming van het stadsverkeer drastisch te verbeteren. Het frame maakt gebruik van een unieke composietafdekking, een natuurlijke vervanging voor kunststoffen en op vlas gebaseerde composieten. “Met onze missie om te inspireren richting nulemissie, definieert Re:Move een nieuwe voertuigcategorie. We zijn verheugd om aan het project bij te dragen met onze accu, naafmotor en slimme technologie”, zegt Stefan Ytterborn, oprichter en CEO van CAKE.

Re:Move heeft als doel om een nieuwe kijk op stedelijke infrastructuur en mobiliteit te stimuleren. Het bewijst ook dat virtueel werken de creativiteit niet in de weg hoeft te staan ​​en dat samenwerking een belangrijke aanjager is van een duurzamere toekomst.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen