achtergrondafbeelding

Ook Kawasaki verlengt garantie door COVID-19

Een gepast signaal, aldus Kawasaki

23 apr 2020, 13:09  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Na Yamaha, KTM, Husqvarna en Royal Enfield verlengt nu ook Kawasaki de fabrieksgarantie. Kawasaki is naar eigen zeggen erg begaan met de duizenden Kawasaki-eigenaren in Europa en wil hen een gepast signaal geven met de aankondiging dat de fabrieksgarantie periode wordt verlengd voor nieuwe en bestaande wegmotorfietsen.

Tegemoetkoming

De verlenging van de garantie ziet Kawasaki als een tegemoetkoming voor het feit dat men nu slechts beperkt of helemaal geen gebruik kan maken van hun machines. Daarom zal de standaard fabrieksgarantie nu worden verlengd, aanvankelijk voor de periode van de ‘lockdown’ op de belangrijkste Europese markten, met de mogelijkheid van een herziening met een verdere verlenging naargelang de situatie zal evolueren. Deze verlenging van de fabrieksgarantie geldt ook voor de Nederlandse markt waar geen complete ‘lockdown’ is en waar het dus wel toegestaan is om motor te rijden met inachtneming van de nationale Corona maatregelen.

Fabrieksgarantie

“Vele Kawasaki-eigenaren verkeren nu in een situatie waarin zij hun machine niet kunnen gebruiken of er slechts zeer beperkt gebruik van kunnen maken”, zegt Hans Sipkema, Deputy Senior Manager van KME’s Technical Service Department. “Samen met Kawasaki Heavy Industries wilden we de Kawasaki-eigenaren de zekerheid leveren met betrekking tot de fabrieksgarantie termijn, zodat wanneer alles weer normaal wordt, de eigenaren de voordelen van de fabrieksgarantie niet zijn misgelopen. Uiteraard blijft de fabrieksgarantie ongewijzigd voor producten die momenteel commercieel worden gebruikt – zoals in de landbouw bijvoorbeeld. Daarvoor blijft de fabrieksgarantie periode ongewijzigd.”

Op naar het nieuwe normaal

Kawasaki Motors Europe is nog steeds actief met de verzending van onderdelen en accessoires en bereidt zich momenteel voor op een terugkeer naar een normale werking in de toekomst.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen