achtergrondafbeelding

Ooit van gehoord? Mutt Mastiff 125

Brits motormerk met 'old school' Scramblers van 125 en 250 cc

3 jul 2019, 10:11  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Mutt Motorcycles breidt zijn gamma in rap tempo uit. Het merk introduceert nu de Mastiff 125. Een lichte machine met een Suzuki-blok en de looks van een Scrambler.

De Mutt Mastiff 125 heeft klassieke looks met een fraaie druppelvormige tank voorzien van knie-uitsparingen, spaakwielen en een buddyseat uit een geheel. Een vormgeving die je bij de andere modellen van Mutt Motorcycles ook ziet. Stuk voor stuk modellen, die licht en wendbaar zijn. Scrambler-achtige machines met een blok van Suzuki.

Fraaie details op Mutt Mastiff 125

De Mastiff 125 valt op door een rooster voor de koplamp, een aluminium beschermplaat onder het blok en aluminium geanodiseerde componenten. De richtingaanwijzers en het achterlicht zijn voorzien van LED-verlichting. De bruine buddyseat heeft een klassiek ruitpatroon. En zo zijn er nog vele details die deze Mutt een bijzonder begerenswaardig uiterlijk geven.

Supergrote tankinhoud

De specificaties beloven wendbaarheid en fun. De Mutt Mastiff 125 weegt slechts 105 kg. De zithoogte is 780 mm. Het blok levert 12 pk en 10 Nm trekkracht. De topsnelheid bedraagt 110 km/uur. Dus de snelweg is niet zijn habitat. Met een tankinhoud van maar liefst 17 liter en een ongetwijfeld zeer gering brandstofverbruik kun je rekenen op een forse actieradius van meer dan 500 kilometer.

Ook dealer voor Benelux

Mutt houdt motorrijden betaalbaar. De nieuwe Mastiff 125 is in Engeland op de markt gezet voor een prijs van 3.495 pond, omgerekend zo’n 4.000 euro. In die orde liggen ook de prijzen van alle andere modellen van deze Britse motorfietsbouwer. In het Verenigd Koninkrijk zijn er tientallen Mutt dealers, evenals in Japan. Voor de Benelux is dat Sinner Supply in het Belgische Lokeren. De Mastiff 125 staat daar nog niet tussen het aanbod. Mutt geeft overigens op alle motoren twee jaar garantie.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen