achtergrondafbeelding

MUTT DRK-01: leuk hebbeding

Motorplezier hoeft niet per se veel geld te kosten

12 jun 2024, 17:49  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Het Britse merk MUTT presenteert een leuke scrambler met offroad-pretenties. Dat is de DRK-01 voor een prijs van een aantrekkelijke 5.850 euro.

MUTT Motorcycles is opgericht in 2012 en richt zich vooral op scrambler-achtige modellen in de klasse van 125 en 250 cc. Een nieuw model is de DRK-01 en die is eigenlijk wel heel leuk om te zien. Licht, stoer en met een op het oog prima afwerking.

Voor het eerst vloeistof gekoeld

Het topmodel is de 250 ABS Deluxe. Voor het eerst past MUTT een vloeistof gekoelde 250 cc eencilinder met dubbele bovenliggende nokkenas en 4 kleppen van CF Moto toe. Het vermogen ligt ruim 50% hoger dan bij de luchtgekoelde 250 en komt nu op 20 kW (27 pk). Er is een up-side-down voorvork gemonteerd voor een lager onafgeveerd gewicht en dus betere handling en wegligging. Ook de remmen kregen een upgrade met een grote zwevende remschijf en een radiaal gemonteerde dubbelzuiger remklauw in het voorwiel.

Modern klassiek ontwerp van MUTT

Het ontwerp is compleet nieuw en valt het beste te omschrijven als modern klassiek. Zo heeft de motor bijzonder fraaie buitengespaakte velgen, die dus geschikt zijn voor tubeless banden. Verder vallen details op zoals het rubberen logo op de tank, de vele CNC gefreesde, zwart geanodiseerde aluminium onderdelen, de korte sportieve uitlaatdemper en de dynamische LED verlichting rondom.

125 cc modellen volgen later

De DRK-01 250 ABS Deluxe is per direct leverbaar en kost rijklaar 5850 euro. Later dit jaar worden ook de 125 cc modellen en de standaard modellen (met conventionele voorvork en normale spaakwielen) leverbaar.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen