achtergrondafbeelding

Oogt productierijp: BMW Motorrad Concept R 18 /2 Custom Cruiser

13 nov 2019, 7:33  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

We schreven het al eerder: de BMW Motorrad Concept R 18 is het begin van een compleet nieuwe modelfamilie. Achter de schermen zijn de Duitsers druk bezig met de ontwikkeling van deze modelfamilie. Na het zien van deze BMW Motorrad Concept R 18 /2 (spreek uit ‘Slash Two’) zou je bijna zeggen dat het cruisermodel gewoon zo de showroom in kan.

Studiemodel

Toch is dat nog niet het geval, want BMW spreekt nog duidelijk over een studiemodel. Toch even wennen trouwens, zo’n cruiser van BMW. Het merk kennen we toch vooral van de allroads en nakeds en niet van ‘choppers’. Toch is het cruisersegment groter dan je zou denken. Om die reden stapt BMW maar wat graag in dit segment.

Cruiserfamilie

“Het segment van deze cruisers is wereldwijd nog altijd veruit het grootst, al is er wel sprake van een daling. Desalniettemin is het nog altijd interessant om met een cruiserfamilie te beginnen.”, vertelde Dominik Schaidnagel, PR Manager van BMW Motorrad eerder in een interview met MotorRAI.nl.

Candy Apple Red metallic

Alle bodypanelen zijn afgewerkt in de fraaie kleur Candy Apple Red metallic. Het hart wordt gevormd door een gloednieuwe 1.800 cc grote tweecilinder boxermotor met de uitstraling van een krachtbron uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. De hardware is dik in orde. Remmerij komt van Brembo en het uitlaatsysteem is van Hattech.

Tweede helft 2020

De productieversie van de BMW R18 staat vanaf de tweede helft van 2020 bij de dealers.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen