achtergrondafbeelding

Onthulling BMW R 18 gaat door, evenement wel aangepast

BMW onthult binnenkort een cruisermodel

24 mrt 2020, 15:24  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

De onthulling van de langverwachte R 18 zoals aangekondigd voor vrijdag 3 april 2020 gaat door, maar BMW Motorrad heeft het programma wel aangepast naar aanleiding van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Dat kan MotorRAI.nl melden op basis van gesprekken met de woordvoerster van BMW Nederland.

Andere locatie

BMW Motorrad presenteert de productieversie van de R 18 niet op de Handbuilt Show in Austin (Texas), zoals eerder werd aangekondigd op 9 maart 2020. “De onthulling vindt nu plaats in München”, aldus de Nederlandse woordvoerster in gesprek met MotorRAI.nl.

Geen publiek

De onthulling vindt plaats om 20.00 uur lokale tijd. Publiek is niet aanwezig bij de onthulling, dat was eerst wel het plan. “De onthulling op 3 april gaat door, maar zal online plaatsvinden via de officiële media kanalen van BMW Motorrad, dus via YouTube, Facebook en Instagram. We starten een livestream vanuit München.”

Grote mensenmenigten verboden

BMW Motorrad heeft dit besluit genomen vanwege de coronacrisis en door nieuwe regels van overheden waarbij grote mensenmenigten verboden zijn geworden.

Cruisersegment

De BMW R 18 vormt het startsein van een compleet nieuw modelgamma in het cruisersegment. BMW positioneert de R 18 binnen de Heritage-line-up van het merk, daar waar ook de R NineT is ondergebracht. Het segment van deze cruisers is wereldwijd nog altijd veruit het grootst, al is er wel sprake van een daling. Desalniettemin is het voor BMW Motorrad nog altijd interessant om een cruiserfamilie te beginnen. De nieuwe architectuur gaat dienen voor een complete modelfamilie. Er komen verschillende varianten. Je kan het vergelijken met de modelvarianten van de R nineT. Van dat model bestaat een naked, een cafe racer en zelfs een G/S-variant. BMW Motorrad kan met de R 18 alle kanten op. De BMW R 18 krijgt een zogeheten ‘Bix Boxer’ met een inhoud van liefst 1.800 cc.  Technische gegevens maakt BMW Motorrad tijdens de onthulling bekend.

Share Tweet Share Share E-Mail