achtergrondafbeelding

Onthullingsdatum BMW R 18 bekend

Nog even en BMW is actief in het cruisersegment

9 mrt 2020, 11:49  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Pak die rode stift en agenda er maar bij: BMW Motorrad onthult op vrijdagavond 3 april 2020 de langverwachte R 18. De BMW R18 vormt het startsein van een compleet nieuw modelgamma in het cruisersegment.

Handbuilt Show

BMW Motorrad presenteert de productieversie van de R18 op de Handbuilt Show in Austin (Texas). De onthulling vindt plaats om 20.00 uur lokale tijd. In Nederland is de onthulling dus op 4 april 2020 om 3:00 uur CET een feit.

‘Bix Boxer’

Uniek aan de R 18 is de nieuwe krachtbron: de ‘Big Boxer’. Dit wordt de krachtigste BMW-boxermotor aller tijden met een inhoud van 1.800 cc. Een prototype van deze tweecilinder boxermotor had dubbele Solex-carburateurs. Of die het productiestadium halen, is nog niet bekend.

Nieuwe modelfamilie

In een eerder interview met MotorRAI.nl vertelde Dominik Schaidnagel, PR Manager van BMW Motorrad, het volgende: “De R18 is het begin van een compleet nieuwe modelfamilie binnen de Heritage-line-up van BMW Motorrad. Het segment van deze cruisers is wereldwijd nog altijd veruit het grootst, al is er wel sprake van een daling. Desalniettemin is het nog altijd interessant om met een cruiserfamilie te beginnen.”

Nieuwe architectuur

BMW heeft de architectuur van de R18 niet alleen voor alleen de R18 ontwikkeld. Schaidnagel: “Het zou economisch gezien niet interessant en rendabel zijn om slechts één modelvariant uit te brengen. De nieuwe architectuur gaat daarom dienen voor een complete modelfamilie. Er komen verschillende varianten. Je kan het vergelijken met de modelvarianten van de R nineT. Je kan heel veel kanten op.”

Share Tweet Share Share E-Mail