achtergrondafbeelding

Je motor goed verzekeren, maar je auto ook

Een goede autoverzekering is belangrijk

4 mei 2020, 14:45  •  Nieuws, Partner Content  •  Door De Redactie

Veel motorrijders behandelen de motorfiets als hun kindje. Als ultieme hobbymachine wordt een motorfiets vaak uitgebreid vertroeteld. Daar hoort ook een goede verzekering bij. Maar vergeet ook niet om je auto goed te verzekeren.

Meeste kilometers in auto

De meeste mensen rijden af en toe motor en veel vaker in een auto. Dat komt omdat de motorfiets bij de meeste mensen een hobbyobject is waar je alleen in het weekend of bij goed weer op gaat rijden. De meeste mensen maken dus de meeste kilometers in een auto.

Een goede dekking

Een goede autoverzekering is dan van belang. Maar waarom moet je nog meer zorgen voor een goede autoverzekering? Een auto is meestal meer waard dan een motorfiets. Dan wil je in ieder geval zeker weten dat de autoverzekering de kosten dekt, mocht er iets gebeuren. Daarnaast ben je in een auto vaak met meerdere mensen onderweg. Dan wil je ook zorgen voor een goede dekking.

Autoverzekering

Zorg er dus niet alleen voor een goede motorverzekering, maar in het bijzonder ook voor een autoverzekering. Het goed verzekeren van jouw auto is belangrijk. Gelukkig kun je heel eenvoudig online autoverzekering vergelijken. Dan heb je meteen de kosten op een rij en weet je bij welke partij je de beste dekking hebt, voor de laagste prijs.

Verschillende autoverzekeringen

Er is keuze uit diverse autoverzekeringen. Je hebt vast wel een keertje gehoord van de WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering). Deze is verplicht als je met een auto de weg op gaat. In dit geval ben je verzekerd voor de schade die jij met jouw auto aan anderen en hun bezittingen toebrengt, ook als je iemand anders in jouw auto laat rijden. Schade aan je eigen auto, diefstal of een kapotte ruit vallen buiten de WA-dekking.

Beperkt casco

Wil je de auto uitgebreider verzekeren, dan kun je nog kiezen voor Beperkt casco of Volledig casco. Beperkt casco werd voorheen WA Plus genoemd. Je bent met zo’n verzekering ook voor een aantal schades aan je eigen voertuig verzekerd, zoals schade als gevolg van brand, storm, hagel, diefstal, ruitbreuk of een aanrijding met een dier. Weet wel dat elke verzekeraar andere polisvoorwaarden heeft.

Allrisk

Wil je all-in? Ga dan voor Volledig casco. Dit wordt ook wel allrisk genoemd. Met deze verzekering ben je voor nagenoeg alle schades aan je eigen auto verzekerd, ook als je zelf niet schuldig bent. Schade die je bij anderen veroorzaakt, valt ook binnen de dekking. Uiteraard hoort bij een uitgebreidere dekking een hogere premie. Volledig casco is om die reden altijd het duurst. Bekijk goed welke autoverzekering het beste bij jou past. Kijk naar je portemonnee, naar de waarde van je auto, naar het aantal kilometers dat je aflegt en bepaal op basis daarvan je dekking.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen