achtergrondafbeelding

Motorverzekering afsluiten, waar moet je op letten?

Premies en dekkingen motorverzekeringen kunnen enorm verschillen

26 jan 2020, 10:15  •  Nieuws, Partner Content  •  Door De Redactie

Ga je binnenkort een motorverzekering afsluiten? Lees dan even dit artikel. De zaken waarop je moet letten bij het afsluiten van een motorverzekering zijn: de kosten, eigen risico, dekking, pechhulp en een goede klantenservice. Als je op deze punten let, dan loop je minder gevaar voor het afsluiten van de verkeerde motorverzekering. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Maandelijkse premie

Veel mensen vinden de premie de belangrijkste factor voor het kiezen van een goede motorverzekering. Hoe goedkoper, hoe beter. Premies verschillen niet alleen per verzekeraar, maar ook per dekking. Daarnaast speelt ook de hoogte van het eigen risico een rol bij het bepalen van de premie.

Het eigen risico

Het eigen risico van een motorverzekering is van grote invloed op je maandelijkse premie. De voorwaarden van het eigen risico zijn altijd in de polisvoorwaarden opgenomen. Handig is daarom ook om alle informatie uit de polisvoorwaarden door te nemen. De hoogte van het eigen risico kun je bij veel verzekeraars zelf bepalen. Hoe hoger het eigen risico, des te lager de maandelijkse premie wordt. Is er schade aan jouw voertuig of dat van een ander aangebracht, dan is het eigen risico het gedeelte wat je zelf moet betalen.

De dekking van een motorverzekering

Voorafgaand aan het afsluiten van een motorverzekering is het belangrijk om te weten wat voor dekking je nodig hebt. Heb je een motor die jonger is dan vier jaar, dan is het verstandig om een allrisk motorverzekering af te sluiten. Wanneer de motor ouder is dan vier jaar kun je kiezen voor een beperkt casco of WA dekking. Kies je bijvoorbeeld vanwege de lage kosten voor een WA-verzekering, dan zal je merken dat je bij een ongeluk geen claim kunt doen voor aangebrachte schade aan jouw voertuig. Denk er daarom goed over na of je een WA verzekering, Beperkt Casco verzekering of allrisk verzekering neemt. Bij een allrisk verzekering zal je namelijk ook een claim kunnen doen voor schade die jijzelf aan jouw eigen voertuig hebt aangebracht.

Pechhulp

Als het even tegen zit, is het ideaal om te weten dat er pechhulp beschikbaar is. Bekijk daarom of de verzekeraar deze dienst levert en in hoeverre zij jou van dienst kunnen en willen zijn in een vervelende situatie. Stel hier ook, indien nodig, zoveel mogelijk vragen over. Het is een vrij beroerde situatie om in een ongeluk of pechsituatie terecht te komen en er dan achter te komen dat jouw verzekeraar weinig tot niets voor je kan betekenen.

Goede klantenservice

Veel mensen klagen over de klantenservice-afdeling van motorverzekeraars. Bijvoorbeeld over de bereikbaarheid of over de mogelijkheden die de klantenservice heeft om jou op de juiste wijze bij te staan. Door het lezen van reviews kun jij voor jezelf bepalen of de klantenservice zal voldoen aan jouw wensen.

Motorverzekeringen vergelijken

De premies en dekkingen van motorverzekeringen kunnen enorm verschillen. Je motorverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je in een oogopslag ziet welke verzekering het meest geschikt is voor jou. Een goede vergelijkingssite is Totaalbesparen.com. Ze bieden een geschikte tool aan voor het vergelijken van verzekeraars en diensten. Handig als je even verschillende motorverzekeringen naast elkaar wilt zetten.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen