achtergrondafbeelding
Tacita T Cruise

ONDERZOEK: ‘Elektrische motorfiets van 10.000 euro gewenst’

Lezers geven voorkeur aan elektrische Sport Tourer

10 jul 2019, 9:14  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter.

Elektrische motorfietsen zijn in opkomst, maar nog niet elke motorrijder is er klaar voor of zal er ooit klaar voor zijn. Uit onderzoek van MotorRAI.nl onder 500 lezers blijkt in ieder geval dat een elektrische motorfiets van ongeveer 10.000 euro gewenst is. Maar er zijn nog meer verrassende uitkomsten.

De prijs

Hoe duur mag een elektrische motorfiets volgens jou maximaal zijn? Op die vraag koos 27 procent van de deelnemers voor de optie 10.000 euro. De prijsklasse 15.000 euro eindigt op de tweede plaats met 18 procent van de stemmen. De optie 12.500 euro kreeg 14 procent van de stemmen. Slechts 3 procent van de lezers geeft 25.000 euro of meer te willen betalen voor een elektrische motorfiets.

De actieradius

Ook interessant is de kwestie ‘actieradius’, want hoe groot moet de actieradius van een elektrische motorfiets eigenlijk zijn? De categorie 300 kilometer of meer is met 40 procent van de stemmen de duidelijke winnaar. Daarnaast sprak 24 procent van de lezers zijn voorkeur uit voor een actieradius van 200 kilometer en 29 procent voor 250 kilometer. De optie 150 kilometer werd door 6 procent van de lezers aangevinkt.

Motorgeluid

Moet een elektrische motorfiets geluid maken? Hier is sprake van een duidelijke tweedeling. De antwoordmogelijkheid ‘Ja, anders zou ik het motorgeluid te veel missen’ kreeg 46 procent van de stemmen. Opvallend is dat meer dan de helft (54 procent) aangeeft dat het niet erg is als een elektrische motorfiets geen geluid maakt.

ZERO Motorcycles

Opladen

Brandstof tanken is een kwestie van seconden of minuten. Het opladen van een batterij duurt wat langer. Hoelang mag het opladen van de batterij ongeveer duren? Op die vraagt geeft 44 procent van de stemmers aan dat dit maximaal 1 uur mag duren en 20 procent kiest voor 2 uur. Op de derde plaats eindigt 4 uur met 16 procent van de stemmen. Voor 5 procent van de lezers maakt de oplaadtijd niet uit.

Gewicht

Hoe lichter de motorfiets, hoe wendbaarder die is. Elektrische motorfietsen zijn doorgaans wat zwaarder. Hoeveel mag de elektrische motorfiets wegen? Een derde van de lezers (33 procent) sprak zijn voorkeur uit voor 200 kilogram, gevolgd door 220 kilogram met 28 procent van de stemmen. Op positie drie eindigt de categorie 240 kilogram met 18 procent van de stemmen.

Type elektrische motor

Interessant is de uitslag van de vraag ‘welk type elektrische motor zou jij kiezen?’. Op die vraag spreekt maar liefst 40 procent van de stemmen zijn voorkeur uit voor een Sport Tourer. De categorie ‘Naked’ kreeg 25 procent van de stemmen en Adventure kreeg 17 procent. De opties ‘Supersport’ en ‘Classic’ kregen respectievelijk 8 procent en 10 procent van de stemmen.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen