achtergrondafbeelding
Motorrijder

Motorrijders zijn de gelukkigste weggebruikers van Nederland

Onderzoek onder ruim 1.000 weggebruikers

20 mrt 2023, 10:59  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Motorrijders waarderen hun geluk op de weg met een 8,3. Hiermee behoren ze tot de gelukkigste weggebruikers van Nederland. Dit alles blijkt uit onderzoek onder ruim 1.000 weggebruikers uitgevoerd in opdracht van RAI Vereniging.

Motorrijders zijn uiterst gelukkig

Aan het onderzoek – uitgevoerd door Direct Research – deden motorrijders, automobilisten, gebruikers van het openbaar vervoer en gebruikers van elektrische fietsen mee. Met een 8,3 waarderen motorrijders hun geluk op de weg het meest. Daarna volgen gebruikers van elektrische fietsen (8,2) en automobilisten (8,1). Ov-gebruikers zijn met hun vervoersmiddel veruit het minst gelukkig, zij beoordelen dit met een 7,1.

Buitenlucht belangrijkste geluksfactor

‘Het lekker in de buitenlucht zijn’ is de belangrijkste geluksfactor voor motorrijders. 57 procent geeft dit als belangrijkste reden voor hun geluk op de weg. Ook ‘het minder last hebben van drukte in het verkeer’ is voor de helft van de motorrijders een belangrijke reden. Maar liefst 38 procent van de motorrijders denkt zelfs meer geluk en plezier te ervaren dan andere weggebruikers.

Maart omgedoopt tot Maart Motor Maand

Het ultieme gevoel van vrijheid in de openlucht, daar kan voor veel motorrijders niets tegenop. Daarom trekken motorrijders er deze maand massaal op uit. Tom Crooijmans, Voorzitter van RAI Vereniging sectie Motorfietsen: “Maart is voor veel motorrijders de maand om weer stralend de weg op te gaan en te genieten van de stijgende temperaturen. Daarom hebben we maart omgedoopt tot Maart Motor Maand. Tijdens deze maand willen we iedere (toekomstige) motorrijder inspireren om de eerste zonnestralen vanaf de motor te pakken. Op maartmotormaand.nl delen we onder andere toplocaties voor een volgende tour en innovaties in de motorbranche.”

Over Maart Motor Maand

De Maart Motor Maand campagne is ontwikkeld in opdracht van RAI Vereniging. De campagne heeft een looptijd van een maand en richt zich op het inspireren en activeren van de (potentiële) motorrijder.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen