achtergrondafbeelding
MotorRAI in Miniatuur Ducati Monster 796, schaal 1 op 12

MotorRAI in Miniatuur: Ducati Monster 796, schaal 1 op 12

De motor ‘die Ducati heeft gered’, voor twee tientjes naast je bed

12 mei 2019, 8:11  •  Nieuws
Door Paul Spek.

De Ducati Monster verscheen in 1993 en bleek bijzonder populair, inmiddels zijn er zo’n 300.000 geproduceerd. In talloze uitvoeringen, waaronder de 796 die New Ray in miniatuur maakt.

Gedrongen

In 2010 verscheen de Monster 796, een gedrongen motorfiets met een hoge tank en het kenmerkende Ducati-buizenframe. De Aziatische speelgoedfabrikant New Ray maakt een kant-en-klaar miniatuur van deze motorfiets, die je al voor prijzen vanaf vijftien euro op je nachtkastje kunt zetten.

“Heel leuk zijn de grote remschijven met remklauwen in verchroomd plastic en de dikke uitlaatpijp aan weerszijden”

Kruiskopschroefjes

Oké, het is geen hoogwaardig model uit een verfijnde bouwdoos, maar toch: je herkent de Ducati Monster 796 direct in het miniatuur. En voor zo’n prijsje kun je je eigenlijk niet storen aan de zichtbare kruiskopschroefjes die in het frame en het motorblok zichtbaar zijn. Heel leuk zijn de grote remschijven met remklauwen in verchroomd plastic en de dikke uitlaatpijp aan weerszijden.

Bruinig plastic

Jammer is echter wel dat het motorblok in bruinig plastic is uitgevoerd in plaats van verchroomd of zwart plastic. Maar met een likje verf is dat ook zo hersteld. Het model is gemaakt van metaal en vooral plastic. Het weegt 200 gram en is een kleine 20 centimeter lang.

Share Tweet Share Share E-Mail