achtergrondafbeelding
Rijkswaterstaat strooiwagen

Houd je motorfiets pekelvrij met zoutalarm-app

Waarschuwt als de strooiwagens uitrukken

14 dec 2016, 17:20  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Een lekkere motorrit op een zonovergoten dag in de winter. De temperatuur is ruim boven nul graden. Dus trek je de motor uit de schuur voor een tocht. Eenmaal terug zie je met pijn aan je hart de vernietigende werking van pekel. Chromen en aluminium delen vertonen sporen van oxidatie. Nu is er een app, zodat je op je mobieltje een waarschuwing krijgt als de zoutstrooiers uitrijden.

Bij kans op gladheid wordt er preventief gestrooid om wegen veilig te houden. Niets mis mee, maar het strooien van zout is slecht voor het uiterlijk van je motorfiets. Dan is het wel handig als je een waarschuwing krijgt dat ergens is gepekeld, zodat je je motor kunt laten staan. Want dit beeld wil je toch niet zien:

Rijkswaterstaat biedt op rijkswaterstaatstrooit.nl actuele informatie over de uitruk strooiwagens. Hierop wordt een zogenaamde strooikaart live geüpdatet, met daarop de wegen waar is of wordt gestrooid. Er is nu ook een app beschikbaar voor je Android-smartphone waarop te zien is waar de afgelopen zes uur gestrooid is. De app waarschuwt ook als de zoutwagens op jouw route actief zijn. Deze app gebruikt data afkomstig van de website van Rijkswaterstaat. Handig toch?

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen