achtergrondafbeelding

MotoMondo wordt importeur Moto Morini

Motoren Moto Morini ook naar Benelux

30 jul 2021, 13:38  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter.

Moto Morini S.r.l. heeft een overeenkomst gesloten met SIMA en MotoMondo voor de distributie van Moto Morini Motorfietsen in de landen waar zij actief zijn. SIMA heeft hiermee haar distributie overeenkomst voor Frankrijk vernieuwd en uitgebreid, terwijl MotoMondo vanaf 1 augustus 2021 importeur wordt voor het Italiaanse klassieke merk Moto Morini voor de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, UK en Ierland.

Alberto Monni

Vice General Manager van Moto Morini, Alberto Monni: “Het is met groot genoegen dat wij de start van de relatie met SIMA/ MotoMondo voor de distributie van Moto Morini in talrijke en belangrijke Europese landen mededelen. Voor ons is dit het begin van een samenwerking die Moto Morini naar de posities zal brengen die tellen in de Europese motorwereld.”

Fred Fourgeaud

Fred Fourgeaud, president van SIMA: “Bij SIMA draait alles om passie, met meer dan 45 jaar ervaring in de import van prestigieuze merken als Ossa, Husqvarna, MV Agusta en zelfs Ducati. Dus toen Moto Morini besloot om terug te keren op de Europese markt met een aantal geweldige projecten, besloten zij om samen te werken met de belangrijkste speler voor dergelijke uitdagingen, SIMA. Voor deze nieuwe uitdaging zal SIMA, samen met haar belangrijkste zakenpartner MotoMondo, vanaf 1 augustus voor Moto Morini 8 landen bestrijken. Altijd alert op markttrends en met meer dan 650 dealers in Europa, hebben SIMA en MotoMondo een aantal maanden aan dit distributie project gewerkt, om Europese motorrijders het beste product, het beste dealernetwerk en zeker ook de beste service en ondersteuning te kunnen bieden.”

X-Cape in aantocht

Motomondo MD Jan Ykema is zeer trots dat Moto Morini, MotoMondo heeft gekozen om hun geweldige merk te verdelen met een indrukwekkend gamma aan spannende modellen dat in aantocht is. Hij zegt: “Het eerste model dat op de markt zal komen is de X-Cape die eind september wordt verwacht. Het volgende model dat op de markt zal komen, zal worden gelanceerd op de EICMA in november van dit jaar.”

Moto Morini X-Cape

X-CAPE is Moto Morini’s belichaming van Adventure. Een korte beschrijving van het model:

“Het 19-inch’ voorwiel en een 50mm diameter verstelbare voorvork garanderen een verrassende wegligging, waardoor hij net zo geschikt is voor bergpassen als voor off road dirt tracks. De X-Cape zal verkrijgbaar zijn in een versie met gegoten wielen en in een versie met spaakwielen. Beide versies zullen verkrijgbaar zijn in drie kleuren: Red Passion, Smoky Anthracite en Carrara White. Het grote zadel, die ook comfortabel is voor de duopassagier, bevindt zich slechts 83 cm boven de grond en biedt een perfecte ergonomie. Ook voor langere rijders. Het grote 7″ TFTdashboardscherm, een van de grootste op de markt, geeft toegang tot een volledig en duidelijk zicht op alle noodzakelijke informatie, zowel voor de meer avontuurlijke tochten als voor het drukke stadsverkeer. Het met slechts één hand te verstellen windscherm, ruime handgrepen voor de duopassagier en de volledige LED-koplampen completeren de reeks van een beslist superieure standaarduitrusting. Er is geen gebrek aan fundamentele accessoires zoals zij- en topkoffers, of de beschermende beugels die onmisbaar zijn op een echte Adventure. De motorfiets zal geleverd worden in een standaard of gelimiteerde 48 PK versie, uitgerust met een zeer betrouwbare motor, perfect voor al diegenen die op zoek zijn naar een trouwe, onvermoeibare metgezel.”

Het huidige Moto Morini gamma:
Maxi Naked:
Corsaro ZZ 1200
Corsaro ZT 1200
Modern Classic:
Milano 1200
Super Scrambler 1200
SEIEMMEZZO 650
Adventure:
X-CAPE 650
X-CAPE 650

 

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen