achtergrondafbeelding
EICMA 2017

De 5 mooiste scramblers op de motorbeurs EICMA

Veel nieuwe modellen gepresenteerd op internationale motorshow in Milaan

9 nov 2016, 9:34  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Milaan is tijdelijk het motormekka van Europa. Van 10 t/m 13 november vindt een van de grootste internationale motorbeurzen plaats: de EICMA. Hier zetten motorfabrikanten momenteel hun nieuwste modellen voor 2017 in de schijnwerpers. Die motoren kun je volgend jaar in de showroom bij de dealers verwachten.

#1 en #2 Ducati Café Racer en Ducati Desert Sled

Het aanbod aan scramblers groeit in 2017: motoren zonder kuip en andere luxe zaken, met een retrodesign en de techniek van nu. Ducati voegt twee varianten toe, een Café Racer en een meer off-road gerichte Desert Sled. Basis en aandrijflijn zijn gelijk aan die van de andere scrambler-versies.

De Scrambler Café Racer heeft een duozit met afdekkap en nummerschilden. Ook is deze Scrambler voorzien van clip-ons, andere spiegels, een 17-inch voorwiel en een kleine topkuip.

#3 Triumph Street Scrambler

Ook Triumph breidt zijn aanbod scramblers uit, in dit geval met een Street Scrambler voorzien van het 900 cc tweecilinderblok van de Street Twin. Het frame is echter aangepast voor een hogere zitpositie en er is groter 19-inch voorwiel toegepast. Ook krijg je een breder stuur. De Street Scrambler schittert in Milaan naast een andere nieuwkomer voor 2017, de Triumph Bonneville Bobber.

Triumph Street Scrambler

#4 BMW R Nine T Urban G/S

BMW presenteert de R Nine T Urban G/S. Hij heeft uiterlijke kenmerken van de allereerste, legendarische BMW R 80 G/S uit 1980 en daarmee tegelijk de minimalistische kenmerken zoals je die ziet bij de R Nine T Scrambler. De Urban G/S echter wat meer klassieke enduro-kenmerken in het uiterlijk.

BMW R Nine T Urban GS

#5 Suzuki SV650A Scrambler

Suzuki komt in 2017 met een SV650A Scrambler. Ook hier volgt de fabrikant eenzelfde recept als vele andere merken. De al langer gevoerde SV650 is voorzien van design en kenmerken van een scrambler-model.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen