achtergrondafbeelding

Mash Black Side: gloednieuwe klassieker

Een compleet zijspan kopen kan weer...

28 sep 2022, 14:52  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Zelden zie je nog een motor met zijspan, laat staan dat je die kant en klaar kan kopen. Maar nu is er de Mash Black Side.

De Mash Black Side is het eerste complete zijspan in jaren dat je in zijn geheel nieuw kunt kopen en dat ook nog eens betaalbaar is. 11.499 euro kost hij en dan heb je een heel authentiek ogend span. Spiksplinternieuw maar volgens een klassieke formule: een motorfiets waaraan een zijspanbakje is bevestigd.

Zijspanbakje is er al jaren

Zijspannen kon je tot dusver nog wel kopen maar dan het bakje en dat werd vervolgens vakkundig door de leverancier aan jouw motor bevestigd. Die onderging ook de nodige aanpassingen, zoals bijvoorbeeld de montage van een speciaal frame en autobanden. EML in het Nederlandse Neede is daarin gespecialiseerd.

Mash Five Hunderd plus span

Voor de Black Side heeft Mash zijn Five Hunderd 400 cc motorfiets voorzien van een klassiek gelijnde eenpersoons bak met een van een schijfrem voorzien zijspanwiel (met motorband).

Gebaseerd op Mash Force Side

De Black Side is gebaseerd op de Force Side-uitvoering in de kleur legergroen, die Mash eerder al introduceerde maar nu ook in Nederland leverbaar is. Die heeft een reservewiel achter op het span en voorop een bagagerek. Deze variant is duizend euro duurder dan de Black Side.

Schommelarm voorvork

Voor de montage van het zijspan is de Five Hunderd motorfiets voorzien van een schommelarm voorvork voor een nauwkeurige, lichte en stabiele besturing en de motor heeft nu een achteruitversnelling.

Zwarte lak met striping

De Black Side heeft glanzend zwarte lak met grijze strepen. De tank heeft een inhoud van 13 liter en de zijspancombinatie weegt in zijn geheel 317 kg. De eencilinder motor levert 21 kW (28 pk). Met dit vermogen zal de Black Side beheerst presteren en te controleren zijn.

Beheersbare prestaties.

De topsnelheid is niet vermeld, maar we gokken dat die niet veel hoger zal liggen dan de overdag geldende maximumsnelheid op de Nederlandse snelwegen.

De Mash Black Side is in beperkte oplage op de markt vanaf de tweede helft van september 2022.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen