achtergrondafbeelding
Levis Motorcycles V6 Café Racer

Levis Motorcycles na 70 jaar terug!

Met de Levis Café Racer breekt er een nieuw tijdperk aan voor Levis Motorcycles

6 sep 2018, 11:14  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Het Engelse Levis Motorcycles keert terug met wel vijf productiemotoren. De eerste is de revolutionaire en gedurfde V6 Café Racer.

Levis Motorcycles back on track!

Het motormerk Levis stamt al uit 1911 toen tweetakten het straatbeeld bepaalden. In 1920 schreven het merk zelfs de Isle of Man TT op zijn naam. Na de oorlog lukte het Levis zoals veel bedrijven niet om zich te herstellen, en in 1946 sloot de fabriek zijn deuren.

Ruim 70 jaar later blazen Phil Bevan en Steve Kirk het bedrijf nieuw leven in met een hoogst eigenzinnige ontwerp gebouwd met een V6-motorblok.

Levis V6 Café Racer

Soepele 1200 cc krachtbron

Het prototype liet lang op zich wachten maar na zeven maanden is het er toch echt. Een Café Racer met als krachtbron een 1200 cc narrow angle V6 die in de lengterichting in het frame is geplaatst. De cilinderhoek is slechts 22 graden wat met een ongebruikelijke ontstekingsvolgorde voor een ongelofelijk soepele motor zorgt. Zo soepel dat er geen balans as nodig was.

Levis V6 Café Racer

“Het geluid is iets wat je nooit gehoord hebt alsof er drie Haley-Davidsons tegelijk wegrijden.” Aldus Phil Bevan. “Het piekvermogen van de motor ligt rond de 120 pk.”

Het frame is helemaal roestvrijstaal

Naast het aparte blok krijgt de motor een even zo apart frame, helemaal van roestvrijstaal. De eerste frames zijn momenteel al in productie genomen. Op verzoek van klanten zijn kleine aanpassingen mogelijk.

Het frame is zeer flexibel van ontwerp. Levis gebruikt het in verschillende derivaten als basis voor vijf verschillende modellen. Dat zijn een Urban Roadster en Flat Tracker, die volgen na de Café Racer. En daarna komen er nog twee sportieve modellen.

Prijzen? exclusief hoog!

Levis streeft ernaar om de Café Racer in 2019 in productie te laten gaan. Prijzen hangen nog even af van de exacte specificaties. De Café Racer zal zo rond de 102.000 pond gaan kosten wat hier ongeveer gelijk is aan 114.000 euro. De Urban Roadster is iets gunstiger geprijsd die heb ja al voor 87.000 euro.

Meer info: Levis Motorcycles.

Share Tweet Share Share E-Mail