achtergrondafbeelding

Geen 2020-editie van Isle of Man TT

Risico's te groot met heersend coronavirus

17 mrt 2020, 14:43  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Ook in de motorindustrie slaat het coronavirus hard toe. Diverse motorfietsfabrikanten sluiten tijdelijk de fabrieken – Yamaha en Ducati bijvoorbeeld – maar ook organisaties van motorfietsevenementen ondernemen stappen. De 2020-editie van de Isle of Man TT is bijvoorbeeld volledig geannuleerd.

Isle of Man TT 2020 wordt niet ingehaald

Door de wereldwijde opkomst van het coronavirus (COVID-19) laat de organisatie weten het evenement – oorspronkelijk gepland van 30 mei tot 13 juni – van de kalender te halen. Het evenement wordt later in 2020 niet ingehaald. Mensen die een ticket hebben gekocht, krijgen netjes hun geld terug.

Beroemde wegrace

De Classic TT Races en Manx Grand Prix – gepland voor eind augustus op Isle of Man – gaan voorlopig wel door, maar ook dat kan nog veranderen. De Isle of Man TT is de beroemdste en gevaarlijkste motorrace ter wereld en vormt een jaarlijks hoogtepunt voor vele fans en deelnemende coureurs. Het aflassen van de Isle of Man TT is zeldzaam. De laatste keer was in 2001. Toen was een sprake van een uitbraak van Hand-voet-mondziekte.

Share Tweet Share Share E-Mail