achtergrondafbeelding

Lekker warm op de motor de winter door, het kan!

Aanbod aan verwarmbare motorkleding groeit

29 nov 2019, 14:24  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Kou lijden op de motor hoeft niet meer dankzij verwarmbare kleding die je onder je motorpak kunt dragen. Odlo introduceert nu onderkleding waarvan je de temperatuur zelfs via een app met je smartphone kunt regelen.

Verwarmbare motorkleding

Odlo is een van de grotere spelers op de markt van sport- en thermische onderkleding. Nieuw is het ondershirt I-Thermic. In de stof zitten zeer dunne draden die warmte kunnen afgeven. De daarvoor benodigde stroom komt van een kleine oplaadbare batterij. De temperatuur is te regelen via een app op de smartphone. Volgens Odlo is het een prima shirt voor motorrijders die de winter willen trotseren, en voor wintersporters.

Odlo shirt met sensoren

De I-Thermic van Odlo verwarmt niet alleen maar ventileert ook als je het warm krijgt. Dus heb je eenmaal de temperatuur ingesteld dan zal het shirt niet blijven verwarmen als het niet meer nodig is. Ingebouwde sensoren meten continu de temperatuur van je huid. Is die warm genoeg, dan stopt het verwarmen automatisch.

Batterijcapaciteit

In de praktijk gaat de batterij volgens Odlo ongeveer vier uur mee, voordat die weer moet worden opgeladen. Dus eigenlijk is dat lang genoeg om behaaglijk op de motor naar je werk te gaan en weer terug. Dit shirt lijkt kortom een prima warmhoudertje voor winterse dagen. Goedkoop is het niet. De prijs is 300 euro.

Ook Gerbing verwarmbare motorkleding

Heb je minder te besteden en wil je toch warm de winter door, dan is Gerbing een aanrader. Dit merk is al sinds 1996 actief met verwarmbare motorkleding. Voor een vest dat je onder je pak kunt dragen en aansluiten op het 12 Volt stopcontact van je motor ben je zo’n 170 euro kwijt. Verder levert Gerbing verwarmbare handschoenen, binnenbroek en sokken. Je kunt kiezen uit verwarmen op de accu van de motor of met losse, oplaadbare lithium-ion batterijen. Regelen van de temperatuur doe je met een kastje. De kleding stopt niet met opwarmen als je al warm bent, zoals het shirt van Odlo.

Voor meer informatie: www.odlo.com en www.gerbing.eu.

 

 

Share Tweet Share Share E-Mail