achtergrondafbeelding
Kawasaki

Kawasaki presenteert topmodel Z-serie: de Z H2

De krachtigste Z ooit gebouwd?

24 okt 2019, 14:18  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Kawasaki neemt de handschoen op in het hypernaked-segment met de nieuwe Z H2. Volgens Kawasaki is het de meest radicale en krachtigste Z ooit. Wordt dit de benchmark in het segment?

MotorRAI TV – Kawasaki Z H2 (2020), hypernaked met supercharger! – Tokyo Motor Show 2019

Krachtigste Z-uitvoering

Kawasaki voorziet de krachtigste Z-uitvoering van het motorblok uit de H2 (zonder R). In plaats van 230 pk en produceert de 998 cc viercilinder met supercharger nu 200 pk met 137 Nm koppel bij 11.000 tpm. Het totaalgewicht van de Z H2 bedraagt 239 kilogram.

Naar eigen smaak instellen

Tractiecontrole, cornering management, cruisecontrol en wheelie control moeten dat vermogen in toom houden. De Z H2 is vooraan voorzien van een zwevende 290 mm Brembo-remschijf met vier zuigers. Een 250 mm remschijf met twee zuigers remt het achterwiel. Via Bluetooth en de Rideology-applicatie kun je alles naar eigen smaak instellen. Tevens is het mogelijk om via de applicatie het brandstofverbruik en reisgegevens te controleren.

Lean Angle Meter

Voor de liefhebbers installeert Kawasaki ook een Lean Angle Meter. Zo kun je mooi met je vrienden vergelijken wie in de bochten het diepste durft te gaan. Volgens Kawasaki maken deze systemen de Z H2 voor een breder publiek toegankelijk.

Lees ook: Motortest – Kawasaki Z900RS Café (2019)

Asymmetrische luchtinlaat

Het uiterlijk kenmerkt zich door de sinistere styling die we ook van de H2 en H2R kennen. Denk daarbij aan veel donkere accenten, scherpe hoeken en gemeenogende LED-verlichting. De asymmetrische luchtinlaat naast de koplampen moet het motorblok van de nodige koeling voorzien.

Lees ook: Fors TFT-display voor 2020 Kawasaki Ninja 650

Drie kleurencombinaties

De Z H2 staat medio februari 2020 bij de dealer. Kawasaki maakt de prijzen op een later moment bekend. De Z H2 is in drie kleurencombinaties verkrijgbaar:
• Metallic Matte Carbon Gray/Metallic Flat Spark Black
• Metallic Spark Black/Metallic Graphite Gray/Mirror
Coated Spark Black
• Metallic Diablo Black/Metallic Flat Spark Black

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen