achtergrondafbeelding

Dit kost de nieuwe Kawasaki Ninja 1000SX

Sportieve toermotor met zeer complete uitrusting.

27 nov 2019, 16:59  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De vernieuwde Kawasaki Ninja 1000SX rij je vanaf € 15.849,-. In februari 2020 staat hij in de showroom. De prijs is op zijn zachtst gezegd interessant gezien de rijke uitrusting. De Ninja 1000SX is daarnaast gewoon een fijne motor om te rijden.

Sportieve alleskunner

Sportieve toermotoren zijn alleskunners. Prima om een vakantietocht te maken, fijn sturen over Alpenpassen en flink wat comfort om het uren achtereen vol te houden. De Kawasaki Ninja 1000SX is zo’n multitalent. Voor 2020 is hij op vele fronten aangescherpt. Door elektronische gaskleppen moet hij soepeler op het gas reageren en hij krijgt de elektronische assistentiesystemen die eerder op de Kawasaki Versys 1000 SE zijn geïntroduceerd. Kawasaki heeft daarnaast het uiterlijk nog een tandje frisser weten te maken.

Lees ook: test Kawasaki Versys 1000 SE

Meer comfort en prestaties bij Kawasaki Ninja 1000SX

De nieuwe Ninja 1000SX biedt meer comfort, cruise control, quickshifter, geïntegreerde rijmodi, een TFT-kleurendisplay en smartphone connectiviteit. Het soepele en krachtige 1.043 cc viercilinderblok blok met 111 Nm koppel is qua prestaties in te kleuren via 4 rijmodi met een combinatie van KTRC- en Power Modes, intelligent antiblokkersysteem en Kawasaki’s unieke Cornering Management functie.

Verstelbaar windscherm

Met het dikkere zadel en een nieuw ontworpen, in vier standen verstelbaar, windscherm is het comfort nog verder verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Met het oog op langere reizen zijn er onder andere een mono-key kofferset, verwarmde handvatten en een USB aansluiting als accessoire verkrijgbaar. Medio februari staat de Ninja 1000SX bij de Kawasaki dealer in de showroom in de kleuren:

• Emerald Blazed Green / Metallic Carbon Gray / Metallic Graphite Gray
• Pearl Blizzard White / Metallic Carbon Gray / Metallic Spark Black
• Metallic Graphite Gray / Metallic Diablo Black (vanaf €16.049,-)

Share Tweet Share Share E-Mail