achtergrondafbeelding

Indian on Ice

Prachtige beelden van test met ijsracer

5 mrt 2020, 10:26  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

De Indian xWorkhorse Appaloosa heeft zijn eerste ‘shakedown’ achter de rug. Op het bevroren Baikalmeer in Rusland zijn diverse sprints getrokken met de Indian op spijkerbanden in werkelijk betoverende weersomstandigheden. De beelden spreken voor zich.

Indian en Workhorse Speed Shop gaan voor het extreme. In nauwe samenwerking is een Indian Scout omgebouwd tot een machine waarmee sprintrecords moeten worden gebroken. De eerste tests zijn achter de rug; op ijs wel te verstaan. Het levert werkelijk fabelachtige beelden op.

Indian in snijdende kou

De tests waren in Rusland op het Baikalmeer bij temperaturen van -25 graden Celsius. Bij de shake-down is een topsnelheid gehaald van 180 km/uur. Niet veel zou je in eerste instantie kunnen denken, maar op banden met forse spikes is dat extreem hard. De uitdaging zit hem in het stabiel houden van de motor als de spikes het ijsoppervlak bewerken. Dat gaat bepaald niet zachtzinnig. De motor beweegt en stuitert volgens tester Sébastien Lorentz. “Racen op ijs is zwaar. De ondergrond is hard en hobbelig. We verliezen 30% van de maximale snelheid door de omstandigheden.”

Voorbereiding voor Sultans of Sprint

De omstandigheden mogen dan veeleisend zijn, de beelden op het Baikalmeer zijn prachtig van deze speciale racer. Indian en Workhorse willen komende zomer in de woestijn echt vol gas gaan geven om de Sultans of Sprint te winnen met sprints over 1/8 mijl en een volle mijl.

 

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen