achtergrondafbeelding

Hoe exclusief kan een Indian zijn?

Het summum van American Touring

12 apr 2023, 11:29  •  Nieuws  •  Door Wim Otten

Indian presenteert twee hoogst exclusieve versies van zijn ultieme toermodellen: de Indian Pursuit Elite en Indian Chieftain Elite.

Las Vegas, glitter en glamour, show en uitbundige neon-reclame: in deze habitat misstaan deze speciale Indian-modellen niet. De Pursuit Elite en Chieftain Elite zijn nieuwe exclusieve toppers met fraaie materialen, kleuren en componenten. Tourbuffels die zijn gericht op maximaal rijcomfort voor rijders die niet op een euro kijken en vooral willen genieten van cruisen.

Gelimiteerd aantal

Van de Indian Pursuit Elite zullen er maar 150 worden gebouwd, in een unieke kleurstelling met bronzen accenten. De V-twin van 1.768cc levert 122 pk en een koppel van 178 Nm. Dat laatste is voldoende om deze rond 400 kg wegende loebas toch vlot te laten accelereren.

Indian Pursuit Elite

De uitrusting is Elite-waardig. We noemen elektronisch aanpasbare schokdemping en vering, adaptieve led-koplamp en verwarmbare zitplaatsen voor bestuurder en passagier. De Pursuit Elite heeft een zeer groot display in de cockpit van 7-inch. Navigatie is standaard en ook een audiosysteem met 16 luidsprekers. Want bij cruisen in Amerikaanse stijl hoort ook het kunnen luisteren naar je favoriete muziek.

Indian Chieftain Elite

De Indian Chieftain Elite, in kenmerkende Bagger-stijl, komt er in slechts 175 exemplaren. Ook deze variant heeft een omvangrijke uitrusting met nagenoeg alle genoemde componenten en kleurstelling van de Pursuit Elite. Alleen is er bij dit model geen topkoffer en er is ook een andere krachtbron. De Chieftain heeft het Thunderstroke 116 blok: de krachtigste luchtgekoelde V-twin met een inhoud van 1.890cc. Een vermogen wordt niet genoemd, wel het koppel: 171 Nm bij 3.00o t.p.m.

Prijzen? Ook exclusief

De Pursuit Elite is leverbaar vanaf 52.390 euro. Voor de Chieftain Elite tel je minimaal 43.950 euro neer.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen