achtergrondafbeelding
Indian Motorcycle Roadmaster 2019

Indian Motorcycle Chief, Springfield en Roadmaster 2019 modellen

Betere performance, meer comfort, meer kleuren

31 aug 2018, 12:00  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Indian Motorcycle kondigt de 2019 Chief, Springfield en Roadmaster modellen aan. Nieuwe technologie zorgt voor een verbeterde rij-ervaring met aanpasbare rij-modi. De Dark Horse modellen worden donkerder met een premium glanzend zwarte afwerking en de Springfield Dark Horse krijgt meer kleuropties.

Indian rijders beslissen mee

Indian Motorcycle luistert net als zijn directe concurrent goed naar eigen publiek. Er zijn nieuwe technologische features ontwikkeld die meer performance en comfort bieden en aanpasbaar zijn naar de wensen van de rijder.

Keuze uit drie rij-modi

Indian-rijders kunnen nu kiezen tussen drie rij-modi, te weten Tour, Standaard en Sport. Iedere rij-modus geeft de motor een andere persoonlijkheid en is ontwikkeld voor een specifieke toepassing. De Tour-modus geeft de gashendel een geleidelijke respons om rustig te kunnen cruisen. De Standaard-modus geeft de gashendel een meer directe respons dat resulteert in een gebalanceerde afgifte van het vermogen. De Sport-modus kenmerkt zich door de directe gashendel response en agressieve afgifte van het vermogen van de motor.

De-activatie van de achterste cilinder

Om het comfort van de rijder te verbeteren zijn alle Thunder Stroke 111 modellen uitgerust met de optie om de achterste cilinder te de-activeren. Wanneer de motor een temperatuur bereikt hoger dan 15°C, dan schakelt de achterste cilinder bij stilstand automatisch uit. De motor wordt minder warm met als resultaat meer comfort in files of langzaam bewegend verkeer. De achterste cilinder wordt direct geactiveerd als aan het gashendel wordt gedraaid.

Indian Motorcycle Thunder Stroke 111 2019

Verbeterde luchtinlaat op de lage kuip van de Roadmaster

De lage kuip van de 2019 Roadmaster is herontworpen en geoptimaliseerd voor een betere luchtinlaat voor de rijder. Dit verhoogt het comfort tijdens het cruisen. De luchtklep kan helemaal open worden gezet zodat de lucht maximaal wordt doorgelaten, of volledig worden gesloten in geval van slecht weer. De nieuwe lage kuip past, met andere valbeugels, op modellen van voorgaande jaren.

Indian Motorcycle Roadmaster Steel Gray Smoke Thunder Black 2019

Upgrade Audio Systeem

Er zijn diverse aanpassingen gedaan aan het audiosysteem die de kwaliteit van het geluid hebben verbeterd. De tweeters zijn gescheiden van de mid-range speakers voor een betere output en helderheid van het geluid. Een equaliser past de frequenties aan op verschillende snelheden voor de beste prestaties. Op basis van de snelheid verandert de equaliser automatisch naar een optimale frequentie om te compenseren voor omgevingsgeluid, wind en motor. Het resultaat moet een kraakhelder geluid van 100 watt opleveren bij alle snelheden.

“De aanpassingen in de 2019 modellen laten zien dat we echt luisteren naar onze rijders en continu bezig zijn met het optimaliseren van hun ervaringen met onze producten”, aldus Steve Menneto, directeur van Indian Motorcycle. “We zijn gefocust op het leveren van een ultieme rij-ervaring waar deze nieuwe technologieën een uitstekend voorbeeld van zijn.”

De 2019 Chief Dark Horse en Springfield Dark Horse zijn herontworpen om het custom karakter te benadrukken. Deze modellen hebben nu een premium glimmend zwarte afwerking op de meest prominente onderdelen.

Indian Motorcycle Springfield Steel Grey Smoke Thunder Black 2019

Springfield Dark Horse

De Springfield Dark Horse is er in twee kleuren, Thunder Black Smoke en de nieuwe White Smoke. De 2019 Springfield Dark Horse heeft het iconische getooide Indianenhoofd (warbonnet) op het voorspatbord en heeft 19-inch contrast-cut wielen. De voorste valbeugels en het windscherm zijn verwijderd om de stroomlijn te benadrukken.

Indian Motorcycle Dark Horse White Smoke 2019

Accessoires

Indian Motorcycle biedt een brede range aan accessoires zodat rijders hun motor kunnen stijlen naar eigen smaak, comfort en bagage behoefte. Toevoegingen aan de accessoirelijn maakt het merk binnenkort bekend. Meer informatie over de nieuwe modellen vind je op de site van Indian Motorcycle Benelux.

Share Tweet Share Share E-Mail