achtergrondafbeelding

Indian 2020 FTR Carbon: een plaatje!

We hebben ook een vanafprijs

4 mei 2020, 8:42  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Dit is hem dan: de Indian 2020 FTR Carbon. De motorfiets heeft diverse carbon componenten, maar ook een zwarte, laag gemonteerde Akrapovič-uitlaat. Een plaatje, nietwaar?

Indian FTR750

De 2020 FTR Carbon is volgens zijn makers geïnspireerd op de Indian FTR750 die de toon heeft gezet op het gebied van flat track racing met drie Grand National-kampioenschappen op een rij.

V-Twin

Technisch is de FTR Carbon gelijk aan de andere FTR-modellen. Ook hier past het Amerikaanse Indian Motorcycles dus een 1.203 cc grote V-Twin met 120 pk en 115 Nm aan koppel toe.

Kenmerken

De FTR Carbon heeft een aantal unieke kenmerken. Zo zijn het spatbord, de koplampgondel, tankdop en luchtfilterdeksel en passagierszadelkap van carbon gemaakt. Verder heeft de machine een laag gemonteerde zwarte Akrapovič-uitlaat en een middenconsoleplaat met de opdruk ‘FTR Carbon’.

De lat hoger leggen

“Dit model legt de lat nog hoger voor Amerikaanse motorfietsen”, zegt Mike Dougherty, de bestuursvoorzitter van Indian Motorcycle. “De carbon accenten zetten de unieke FTR-styling kracht bij. Overal waar je maar rijdt zal de FTR Carbon bewonderende blikken trekken.”

Uitrusting

De FTR Carbon is uitgerust met cruise control, Brembo-remmen met dubbele schijven en een antiblokkersysteem (ABS), tractiecontrole en LED-verlichting rondom. Het dashboard heeft een 4,3 inch LED-touchscreen met een USB-snellaadpoort. Rijders kunnen hun mobiele apparaat opladen en bedienen via Bluetooth.

Vanafprijs Indian FTR Carbon

De stabiliteitscontrole voor hellingen, het antiblokkeersysteem (ABS), de tractiecontrole en wielspinonderdrukking zijn aanpasbaar op basis van drie rijmodi (Sport, Standaard en Regen). Elke stand biedt een unieke gasrespons en verschillende interventieniveaus voor tractiecontrole. De prijs in Nederland begint bij 20.890 euro. De basis FTR 1200 kost 17.190 euro en de FTR 1200 S Race Replica is er vanaf 18.690 euro.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen