achtergrondafbeelding

Hollands nieuws: Vredestein komt met motorbanden

Vredestein Centauro-serie

6 nov 2019, 10:30  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Bandenproducent Vredestein stapt in de motorbanden. Het bandenmerk introduceert de zogeheten Centauro-serie, een reeks van radiaalbanden voor sportief toeren, speciaal ontworpen voor motorfietsen op de Europese wegen.

Diverse Centauro-modellen

“De banden bieden een uitstekende veiligheid, kilometrage, rijgedrag op nat wegdek, stabiliteit en comfort”, aldus Vredestein. De ontwikkeling en het logo zijn volgens het bedrijf geïnspireerd door de ongetemde geest van de mythische centaur, zoals deze is geïncarneerd in de moderne motorfietsrijder. Prachtig uitgedacht, maar wat veel belangrijker is: welke modellen komen er? Het assortiment Centauro-modellen omvat de Centauro ST, Centauro Road en Staccata-scooterbanden. Ook komt Vredestein met een bandenspanningcontrolesysteem.

Centauro ST

De Centauro ST-radiaalband voor sportief toeren is ontworpen voor een comfortabel rijgevoel onder de omstandigheden en temperaturen van Europa. Vredestein: “Het profiel met meerdere radiussen zorgt voor veiligheid en stabiliteit in alle belastingsomstandigheden en voor een gelijkmatige slijtage gedurende de gehele levensduur van de band. Een geoptimaliseerde constructie met een stalen gordel van 0 graden zorgt onder alle omstandigheden voor een hoogwaardig dynamisch gedrag, ook bij een maximumsnelheid en maximale hoek.”

Diverse maten
Tijdens de ontwikkeling van de band is ook rekening gehouden met elektronische voertuigregelsystemen, zoals ABS pro, bochten-ABS, traction control en rijmodi. De Centauro ST is in het eerste kwartaal van 2020 verkrijgbaar in de maat 120/70 ZR 17 (58W) TL voor voorwielen en 180/55 ZR 17 (73W) TL voor achterwielen. De laatste in een standaard enkellaags-uitvoering en een tweelaags-configuratie  voor zware motorfietsen en/of bagage.

Centauro Road

De Centauro Road is een radiaalband voor sportief rijden en heeft een stalen gordel van 0 graden. Deze band is volgens Vredestein ideaal voor modellen als de BMW G310R, Bajaj-Dominar 400 of KTM 390/125. De Centauro Road is in het eerste kwartaal van 2020 verkrijgbaar in de maat 110/70 ZR17 M/C 54W TL voor voorwielen en 150/60 ZR17 M/C 66W TL voor achterwielen.

Staccata

De Staccata-banden zijn ontworpen voor het scootersegment. Ze zijn reeds verkrijgbaar in Italië en worden nu ook geïntroduceerd in andere delen van Europa. De Fintyre Group distribueert de band in een groot aantal maten.

Bandenspanningscontrolesysteem

Het Centauro-bandenspanningscontrolesysteem bestaat uit twee waterdichte externe sensoren, die een continue en zeer nauwkeurige controle van de spanning en temperatuur in de banden mogelijk maken. Ze verzenden deze informatie via Bluetooth naar een speciale mobiele app die beschikbaar is op Android- en iOS-apparaten. Dit product is beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2020 en wordt gedistribueerd door SST Italia. SST Italia werkt momenteel ook samen met Vredesteins zusterbedrijf Apollo Tyres aan de integratie van de nieuwste technologische innovaties in GPS-systemen.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen