achtergrondafbeelding

Heftig en prijzig: Ducati Panigale V4 SP (2021)

Met vijfspaaks carbon wielen

19 nov 2020, 8:55  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Voor 2021 voldoen de Ducati Panigale V4 en V4 S modellen aan de Euro5-emissienorm voor de landen die ze nodig hebben, terwijl het gewicht, het maximale vermogen en het koppel ongewijzigd blijven. Veel leuker: Ducati introduceert de Panigale V4 SP. Die maakt hebberig!

Ducati Panigale V4 SP

Voor 2021 breidt Ducati de Panigale-familie uit met de introductie van de Panigale V4 SP, wat de terugkeer markeert van het historische ‘SP’ (Sport Production) acroniem. De Panigale V4 SP is genummerd en het nummer is gegraveerd op het machinaal bewerkte balhoofd.

214 pk sterk

De Panigale V4 SP – 214 pk op een droog gewicht van 173 kilogram – heeft een speciale kleurstelling en is uitgerust met alle technische kenmerken om zijn kwaliteiten tijdens het circuitrijden te verbeteren. Veel elementen zijn afgeleid van de Superleggera V4: carbon wielen, remklauwen en hoofdremcilinders, droge koppeling en dezelfde kettingmaat (520).

Vijfspaaks carbon wielen

Het belangrijkste onderdeel voor de verbetering van de dynamische kwaliteiten zijn zeker de kostbare vijfspaaks carbon wielen. Die zijn 1,4 kilogram lichter dan de gesmede aluminium wielen van de Panigale V4S die de rolinertie verminderen, waardoor de motorfiets beduidend wendbaarder en lichter is bij verandering van richting.

Brembo Stylema R-remklauwen

De Brembo Stylema R-remklauwen voor zorgen voor een hoog remvermogen. De remklauwen worden geactiveerd door een Brembo MCS-radiaalpomp, waardoor het remgevoel snel kan worden aangepast om aan de behoeften van de rijder te voldoen.

Droge koppeling

De Desmosedici Stradale van de ‘SP’ heeft een droge koppeling, die het mogelijk maakt om nog effectiever op het circuit te rijden wanneer men tot het uiterste gaat, en is gekoppeld aan een eindaandrijving met een 520-ketting, die smaller en dus lichter is dan die op de Panigale V4 S is gemonteerd.

Aluminium voetsteunen van Rizoma

De Rizoma geanodiseerde aluminium voetsteunen die op de Panigale V4 SP zijn gemonteerd, zijn volledig verstelbaar om zich aan te passen aan de ergonomie van elke rijder en de bodemvrijheid voor gebruik op het circuit te maximaliseren.

Kleurstelling

De kleurstelling van de Panigale V4 SP is geïnspireerd op de kleurstelling die de officiële MotoGP- en Superbike-teams tijdens de wintertesten gebruiken en die door het Ducati Centro Style is aangepast. De brandstoftank is uitgevoerd in naakt aluminium, de kuipen zijn matzwart verrijkt met fluorescerende rode details en carbon onderdelen, zoals het voorspatbord en de winglets.

Racekit

De motorfiets is uitgerust met een racekit voor gebruik op het circuit. Het bevat bewerkte aluminium kapjes voor het verwijderen van de achteruitkijkspiegels, een kit voor het verwijderen van de kentekenplaathouder, een open koppelingsdeksel en de Ducati Data Analyzer + met GPS-module.

Prijzen Ducati Panigale V4 2021

Panigale V4 Ducati Red – 27.290 euro (NL)/23.490 euro (BE) – december 2020

Panigale V4 S Ducati Red – 33.490 euro (NL)/28.990 euro (BE) – december 2020

Panigale V4 SP Black Livery – 42.990 euro (NL)/37.000 euro (BE) – februari 2021

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen