achtergrondafbeelding

Is dit de snelste elektrische fiets ter wereld?

eRockit, sneller dan je denkt!

24 jan 2020, 8:32  •  Nieuws  •  Door Niels van den Berg

Dat dit niet de eerste de beste elektrische fiets is zie je direct aan het uiterlijk. Met zijn zware frame en stevige voorvork lijkt de eRockit eerder op een kleine chopper, dan op een fiets. Dat wordt nog eens versterkt door 6,6 kWh sterke accupakket met zijn grote, zwarte behuizing en de elektromotor daarachter.

Gewoon trappen

‘Ah, dus het is een elektrische motorfiets?’, nou nee. Je dient namelijk nog steeds ouderwets te trappen. De trappers zijn niet verbonden met het achterwiel, maar met de 5 kW sterke elektromotor. Wie een beetje doortrapt laat het vermogen naar maximaal 16 kW stijgen. Het resultaat: een topsnelheid van 88 km/u en een actieradius van 120 kilometer. Via een regulier stopcontact is het accupakket eenvoudig weer op te laden. Wettelijk gezien is de eRockit dan ook geen elektrische fiets, maar een motorfiets. In Nederland krijgt hij dus een kenteken en dien je in het bezit te zijn van motorrijbewijs.

“Een topsnelheid van 88 km/u!”

Limited Edition 100

De levering van de eRockit start pas in 2020, maar je kunt hem nu al bestellen. De Duitse fabrikant levert een zogenoemde Limited Edition 100. Die is standaard voorzien van lichtmetalen wielen, LED-verlichting en een certificaat. De klant kan uit drie carrosseriekleuren kiezen. En hij is duur: 11.850 euro. Daar heb je ook een échte motorfiets voor.

 

 

Share Tweet Share Share E-Mail