achtergrondafbeelding
Buell Fuell Flow 2019

Erik Buell lanceert nieuw merk elektrische motorfietsen

Eerste model Fuell Flow dit jaar al beschikbaar

6 mrt 2019, 13:55  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

Erik Buell de man achter dé mooie Buell motoren op basis van de Harley-Davidson Sportser is terug. Samen met Frederic Vasseur, teambaas in de F1 (Alfa Romeo) en actief in de Formula E met Spark Racing Technology, en François Terny van Vanguard lanceert hij Fuell, een nieuw merk elektrische motorfietsen.

De gelijkenis met de Buell XB9SX Lightning is sterk als je naar de nieuwe Fuell Flow kijkt. Deze elektrische motorfiets is even eigenzinnig, oogt sportief en zelfs een tikkeltje agressief. En de naam is een kwinkslag op basis van Buell: na de benzine gestookte Buell motoren vinden de makers het nu tijd voor de elektrische Fuell motoren. Fuell kondigt twee modellen aan waarvan de Flow dit jaar al verkrijgbaar zal zijn. De Fluid, een elektrische mountainbike, zal in 2021 beschikbaar zijn.

De Fuell Flow 1S

De Fuell Flow is verkrijgbaar in een 11 kW (125 cc-equivalent) of 35 kW (A2-rijbewijs) versie en gebruikt een naaf motor in het achterwiel om ruimte te laten voor een bagagevak van 50 liter inhoud. Fuell claimt een stadsbereik van 200 km voor de Flow (de Flow kan worden opgeladen bij elke openbare oplader).

De Fuell Fluid 1S

De Fuell Fluid is een e-bike met een actieradius tot 200 km die wordt geleverd in 32 km/u of 45 km/u versies. Hij produceert bijna 100 Nm koppel en heeft twee 500 Wh uitneembare batterijen. De Fluid maakt ook gebruik van een vrijwel onderhoudsvrij carbon aandrijfsysteem en interne naaf versnellingen.

Prijzen en beschikbaarheid

In Amerika kost de Flow 10.995 dollar, de Fluid zal naar verluid 3.295 dollar gaan kosten. De Flow 1S is dit jaar nog beschikbaar. Op de Fluid 1S mountainbike is het wachten tot 2021. Het is nog niet duidelijk of de elektrische tweewielers naar Europa komen.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen