achtergrondafbeelding
Suzuki GSXR1000RR Baja

Een Suzuki GSX-R1000RR als Baja-racer, huh?

Superbike omgetoverd tot Baja-racer

14 mrt 2019, 9:39  •  Nieuws
Bart Oostvogels Door Bart Oostvogels. Een échte nieuwsjager en liefhebber van auto’s én motoren. Hoe lichter, hoe beter. Rijdt een Yamaha MT-09 in de kleur Ice Fluo.

Deze combinatie zie je niet vaak: een volbloed superbike als de Suzuki GSX-R1000RR omgetoverd tot een heuse Baja-racer. De combinatie is zowel opvallend als uniek. Ohja: en vooral ook heel erg snel!

Beperkte aanpassingen

Volgens de Portugese motorrijder en stuntrijder Ricardo Domingos – de eigenaar van deze bijzondere motorfiets – zijn de aanpassingen die gedaan zijn goed te overzien. Een set goede off-roadbanden, een iets verhoogde wielophanging en een rechter stuur in plaats van de standaard clip-ons. Dat zijn de belangrijkste aanpassingen in een notendop.

Knappe prestaties

Domingos nam met deze tweewieler deel aan de 2018-editie van de Baja 500 Portalegre. En met succes. Hij kwam als 24ste over de eindstreep. Geen slechte prestatie als je weet dat er 70 deelnemers waren in de amateurklasse. Domingos was dus 46 deelnemers met volbloed Baja-motorfietsen te snel af met zijn aangepaste Suzuki GSX-R1000RR.

Baja 500 Portalegre

De Baja 500 Portalegre wordt al sinds 1987 verreden. De race was een idee van voormalig Paris-Dakar-deelnemer José Megre.

Después de la conversión a tierra del 911 GT3 de los hermanos Vallejo creíamos que nada podría sorprendernos… Nos equivocamos estrepitosamente…Y es que ver una Suzuki GSXR 1000RR como la de Ricardo Domingos participando en una carrera como la Baja Portalegre, cuando menos, sorprende…

Geplaatst door Max Motorsport Videos op Vrijdag 26 oktober 2018

Ducati 1199 TerraCorsa

Het idee om een superbike om te toveren in een Baja-racer is overigens niet helemaal nieuw. In 2013 verscheen er al een video van een Ducati 1199 TerraCorsa, gepresenteerd door MotoCorsa.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen