achtergrondafbeelding

Een scooter leasen: hoe werkt dat precies?

22 nov 2019, 10:00  •  Nieuws  •  Door De Redactie

Tegenwoordig kun je heel veel leasen. Zonnepanelen bijvoorbeeld, maar ook een fiets, motor of auto. Ook een scooter is heel goed te leasen, hoe werkt dat precies?

Voor welke scooter ga je?

Voor het leasen van een scooter heb je diverse keuzemogelijkheden. Uiteraard bepaal je eerst helemaal zelf op welke scooter je keuze valt. Eentje met een benzinemotor? Of moet het een elektrische scooter zijn? De keuze is aan jou.

Lease-aankoop

Het bestelproces is grotendeels gelijk aan dat van een leaseauto, behalve dat je bij een scooter praat over heel andere leasetarieven en over een lease-aankoop formule. Na afbetaling is de scooter dus echt van jou. Bij autolease lever je de auto na de leaseperiode vaak weer in. Bij scooters is er dus sprake van een soort afkoopregeling. In aanschaf is een scooter natuurlijk stukken voordeliger dan een leaseauto. Afhankelijk van het model betaal je per maand slechts enkele tientjes of een kleine honderd euro. Een scooter leasen kan all-in al vanaf ongeveer 0,50 eurocent per dag. Das best voordelig.

Verschillende scootermodellen

Voor het leasen van een scooter bestaan diverse aanbieders. Een bekende aanbieder is Scooterlease-XL. Deze website biedt een overzicht van verschillende scootermodellen van diverse merken. La Souris, Kymco, Vespa, Piaggio, Peugeot, Super SOCO, SYM, Tomos, Yamaha, je vindt er eigenlijk alle grotere scootermerken.

Looptijd bepaal je zelf

Het voordeel van een scooter leasen is dat je niet in één keer een bedrag hoeft te betalen, maar juist per maand een kleinere betaling doet. Zo kun je op een laagdrempelige manier al genieten van je droomscooter en hem op je eigen tempo afbetalen. De looptijd en eventuele extra’s zoals een uitgebreide verzekering bepalen het maandbedrag. Denk bijvoorbeeld ook aan een alarmsysteem, helm, slot en andere accessoires. Ook die kun je meenemen in je leasebedrag. Er is keuze uit een looptijd van 12, 24, 36, 48, 60 en 72 maanden. Een prijsvoorbeeld: voor een vrij populaire La Souris E-Spirit Scooter betaal je met een looptijd van 72 maanden ongeveer 30 euro per maand, all-in. Met een looptijd van 12 maanden is dat ongeveer 130 euro. Voor elk type portemonnee is er dus mogelijkheid om een scooter te leasen.

Sneller afbetalen mogelijk, boetevrij

Natuurlijk zijn er voorwaarden. Zo moet je tussen de 18 en 72 jaar oud zijn, een Nederlandse bankrekening hebben waarop je elke maand loon ontvangt en een Nederlands woonadres hebben. Heb je de keuzes gemaakt en je gegevens naar waarheid ingevuld, dan kom je terecht in een kortdurende beoordelingsprocedure. Krijg je groen licht, dan dien je het scooterleasecontract ondertekend te retourneren en kan de levering beginnen, leuk! Bij annulering is er niets aan de hand. Je bestelling wordt dan automatisch geannuleerd. Sneller afbetalen is mogelijk, gewoon boetevrij. Je bepaalt dus eigenlijk zelf wanneer je de scooter afkoopt.

Share Tweet Share Share E-Mail