achtergrondafbeelding

Ducati Streetfighter V4S nu ook in Dark Stealth

Ook aanpassingen om aan Euro 5-emissienorm te voldoen

26 okt 2020, 8:37  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Voor 2021 presenteert Ducati de Streetfighter V4 S in een nieuw Dark Stealth kleurstelling. De kleur Ducati Red blijft bestaan. Alle types in het Ducati Streetfighter V4-gamma voldoen nu aan de Euro 5-emissienorm. Bestellen kan vanaf eind november.

Andere cijfers

Met de komst van 2021 voldoen alle motorfietsen uit het Ducati Streetfighter V4-gamma aan de Euro 5-emissienorm, waarbij de maximale vermogens- en koppelwaarden onveranderd blijven, maar bij verschillende motorbloktoerentallen in een andere positie worden gebracht.

Aanpassing van toerental

De Streetfighter V4 Euro 5 heeft een vermogen van 208 pk (153 kW) bij 13.000 toeren per minuut (250 hoger dan de EURO 4 versie) en een koppel van 123 Nm bij 9.500 toeren per minuut (2.000 lager dan de EURO 4 versie). Deze waarden – verkregen dankzij een nieuwe kalibratie en de nieuwe uitlaat – moeten de motor nog leuker maken op bochtige wegen.

Wijzigingen uitlaattraject

Om te voldoen aan de nieuwe Europese norm voor uitstoot emissies zijn er diverse wijzigingen aangebracht aan het uitlaattraject van de Desmosedici Stradale en aan de kalibratie van het motorblok.

De geluiddemper maakt gebruik van grotere katalysatoren (+10 mm langer). De lengtes en afmetingen van de uitlaatgassen van de achterste cilinderbank zijn geoptimaliseerd om de ontstekingstijd van de katalysator te minimaliseren, terwijl de prestaties van het motorblok onveranderd blijven.

In vergelijking met de Euro 4 modellen zijn de spruitstukken van de achterbank met 100 mm ingekort en in diameter teruggebracht van 42 mm naar 38 mm. Het nieuwe onderdeel maakte de introductie van een compacter hitteschild achteraan mogelijk, dat in de carrosserie van de motorfiets is geïntegreerd. Altijd met het doel om de uitstoot te beperken is de introductie van 4 lambdasondes, één voor elke cilinder, die een meer verfijnde controle van de hoeveelheid ingespoten brandstof mogelijk maken.

Nieuwe voorrem- en koppelingspompen

Alle Streetfighter V4-modellen in de 2021-reeks zijn uitgerust met nieuwe voorrem- en koppelingspompen, beide zelfontluchtend en afgeleid van de pompen die voor het eerst op de Superleggera V4 werden gebruikt. De behuizing van de nieuwe pompen is ontworpen met een configuratie die een ‘natuurlijke’ ontluchting mogelijk maakt, waardoor de noodzaak om in te grijpen op het systeem in het geval er lucht in het circuit aanwezig is, wordt geëlimineerd.

Prijzen

De Ducati Streetfighter V4S Dark Stealth is vanaf eind november verkrijgbaar bij de officiële Ducati dealers voor 23.390 euro in België en 27.290 euro in Nederland. Opties zijn er in overvloed.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen