achtergrondafbeelding

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini: Huracan STO op twee wielen

Sneller dan de vierwieler

5 sep 2022, 13:58  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Ducati weet uitstekend hoe je een begeerlijke motorfiets nog specialer maakt. Deze Ducati Streetfighter V4 Lamborghini is feitelijk een Huracan STO maar dan op twee wielen.

Ducati Streetfighter V4 Lamborghini

Als we puur kijken naar de pk-gewichtsverhouding, dan maakt deze Ducati Streetfighter V4 Lamborghini gehakt van het alternatief met vier wielen. Leeg weegt de Ducati slechts 197,5 kilogram. Dat in combinatie met een Desmosedici-motorblok met een cilinderinhoud van 1.103 cc en een piekvermogen van 208 pk staat garant voor vuurwerk. Op 1.000 kilogram heb je zomaar even 1.053 pk tot je beschikking.

Lamborghini Huracan STO

De Lamborghini Huracan STO heeft een 640 pk sterke V10-motor, ook lekker. Maar het gewicht is met 1.339 kilogram fors hoger. Bovendien praat je hier over slechts 478 pk op 1.000 kilogram. Dat is toch een verschil. Hoe dan ook: beide Lamborghini’s zijn begeerlijk.

De normale versie: 630 stuks

Interesse in zo’n Ducati Streetfighter V4 Lamborghini? Weet dan dat Ducati in totaal 630 exemplaren produceert in de kleurencombinatie Verde Citrea met Arancio Dac. Nog exclusiever is de 63-uitvoering.

De versie voor Lamborghini-rijders: 63 stuks

Want jawel, naast de 630 Verde Citrea/Arancio Dac units, biedt Ducati de Speciale Clienti-versie aan, gelimiteerd op 63 units. Deze zijn alleen beschikbaar voor Lamborghini-klanten. Deze klanten kunnen, door een directe samenwerking met het Centro Stile Ducati, hun Speciale Clienti configureren met carrosseriekleuren en wielen die gelijk zijn aan hun vierwielige Lambo.

Video

Nog meer Ducati en Lamborghini

Ducati en Lamborghini werken wel vaker samen. In 2020 introduceerde Ducati nog een door de Sian geïnspireerde Diavel 1260. Deze Streetfighter V4 Lamborghini is het tweede Lambo-model van de Italiaanse motorenproducent.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen