achtergrondafbeelding

Ducati Streetfighter V2: naked bike met 153 pk voor 19 mille

Vanaf januari 2022 verkrijgbaar

12 nov 2021, 10:38  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Ducati breidt de Streetfighter familie uit met de Streetfighter V2. De Ducati Streetfighter V2 is vanaf januari 2022 verkrijgbaar bij de officiële Ducati-dealers in de kleur Ducati Red met zwarte velgen voor 16.990 euro in België en 18.990 euro in Nederland.

Sportieve naked bike

Wat je voor die euro’s krijgt is een sportieve naked bike die qua techniek volledig leunt op de Panigale V2. De Streetfighter V2 is ontdaan van de kuipdelen en is uitgerust met een hoog en breed aluminium stuur. Het drooggewicht van dit voertuig is 178 kilogram.

Breder zadel voor Ducati Streetfighter V2

Het zadel van de Ducati Streetfighter V2 is nu breder en heeft nieuwe vulling die bijdraagt aan nog meer comfort op deze motorfiets. Bovendien zijn de voetsteunen verplaatst om de ruimte te vergroten. Al deze verbeteringen geven de motorrijder veel controle bij sportief rijden en vergemakkelijken tegelijkertijd het dagelijks gebruik.

153 pk aan vermogen

Het motorblok van de Streetfighter V2 is de 955 cc Euro 5 Superquadro, die in staat is een maximumvermogen van 153 pk te leveren bij 10.750 toeren per minuut en een maximumkoppel van 101,4 Nm bij 9.000 toeren per minuut. Ten opzichte van de Panigale V2 heeft het Streetfighter V2-model een kortere eindoverbrenging (15/45 vs 15/43). Dit cijfer garandeert een groter koppel aan het wiel en zorgt tegelijkertijd voor een betere respons van het motorblok bij het opnieuw opendraaien van het gas.

Superquadro motorblok als dragend element

Tijdens de ontwikkeling van dit nieuwe model, hebben de Ducati ingenieurs hun aandacht gericht op de chassis set-up. In feite wordt het Superquadro motorblok gebruikt als dragend element om de compacte voorste structuur te verbinden, bestaande uit een monocoque frame van gegoten aluminium bevestigd aan de motorkop. De enkelzijdige achterbrug, die ook met het motorblok is verbonden, is 16 mm langer in vergelijking met die van de Panigale V2, een belangrijke ingreep dat bijdraagt aan de stabiliteit van de motorfiets.

Aanpasbare schokdemper

Aan dit platform zijn de 43 mm Showa BPF voorvork en de Sachs schokdemper toegevoegd. Deze is gemakkelijk instelbaar om ook op het circuit snel van set-up te kunnen wisselen.

Pirelli Diablo Rosso IV-banden

De Streetfighter V2 is uitgerust met 5-spaaks velgen en de nieuwe Pirelli Diablo Rosso IV-banden: 120/70 ZR17 voor en 180/60 ZR17 achter, die supersnel reageren op de behoeften van de rijder en extra grip geven in de bochten. Afgezien van de toepassing van remblokken die zich kenmerken door een minder agressieve grip, meer geschikt voor gebruik op de weg, is het hele remsysteem trouw overgenomen van de Panigale V2 en voorzien van Brembo M4-32 monobloc radiale remklauwen met schijven van 320 mm diameter.

Elektronica

Ook het uitgebreide en moderne elektronische compartiment van de Streetfighter V2 is afkomstig van de Panigale V2. Het 6-assige inertie platform IMU beheert alle elektronische bedieningselementen van de motorfiets en geeft de positie van de motorfiets in de ruimte in real time door, waarbij de informatie wordt doorgestuurd naar de regeleenheden die de bedieningselementen beheren. Het elektronische pakket omvat: ABS Cornering EVO met “slide by brake” functionaliteit, Ducati Traction Control (DTC) EVO 2, Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, Ducati Quick Shift up/down (DQS) EVO 2, Engine Brake Control (EBC) EVO.

Drie Riding Modes

De Ducati Streetfighter V2 heeft drie verschillende Riding Modes (Sport, Road, Wet) met speciale controle instellingen. De elektronische apparatuur kan worden uitgebreid met een reeks van accessoires uit de Ducati Performance catalogus: Ducati Data Analyzer (DDA + GPS) en Ducati Multimedia System.

4,3-inch full-TFT dashboard

De motorfiets is uitgerust met full-LED koplampen met DRL aan de voorzijde en een 4,3-inch full-TFT dashboard met een intuïtieve interface die herinnert aan het Streetfighter V4 familiegevoel.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen