achtergrondafbeelding

Ducati Smart Jacket heeft een airbag

Motorjacks met ingebouwde airbag

19 feb 2021, 12:40  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Je ziet ze steeds vaker: motorjacks met een ingebouwde airbag. Ook Ducati heeft er nu eentje: de Ducati Smart Jacket. Het jack maakt gebruik van Dainese’s D-air-technologie.

Geschikt voor iedereen

Het Ducati Smart Jacket is geschikt voor elke motorrijder en voor alle soorten gebruik op de weg. Het is bovendien geschikt voor zowel mannen- als vrouwen en kan over of onder elke motorjas gedragen worden, zonder dat er enige vorm van verbinding met de motor nodig is.

1.000 keer per seconde

De werking van het vest wordt geregeld door de elektronische regeleenheid die de gegevens 1.000 keer per seconde analyseert. Bij een inschakeling detecteert de elektronische regeleenheid autonoom gevaarlijke situaties zoals slippen, high-siding van een rijder, kop-staartbotsing, botsing met een ander object of botsing met een tot stilstand gebracht voertuig, en activeert het beschermingssysteem van de rijder.

Zeven rugprotectoren

Dankzij de veststructuur met interne microfilamenten wordt de airbagzak op een uniforme en gecontroleerde manier opgeblazen over het gehele oppervlak, waardoor een schild ontstaat dat zich om het lichaam wikkelt en de bescherming van de aangegeven gebieden garandeert. De zak biedt bescherming die gelijk is aan die van zeven rugprotectoren van niveau 1, zonder dat er een harde beschermer in zit.

Licht en praktisch

Het Ducati Smart Jacket is een zeer licht en praktisch kledingstuk, dat, zodra je van de motor stapt, gemakkelijk kan worden opgevouwen en opgeborgen in een zijkoffer of rugzak. Het heeft een batterijduur van 26 uur en kan, als hij leeg is, gemakkelijk worden opgeladen via elke usb-aansluiting.

De prijs

Het Ducati Smart Jacket kan, samen met de gehele 2021 Ducati Apparel collectie, gekocht worden bij dealers in Nederland en België voor 623,84 Euro inclusief BTW. Voordat het kledingstuk gebruikt wordt, is het noodzakelijk om het te registreren en het systeem te activeren. De procedure kan worden voltooid bij de dealer waar het kledingstuk is gekocht, of online op het volgende adres: www.ducati.com/ww/en/smartjacket.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen