achtergrondafbeelding
Ducati Scrambler Icon 2019

Ducati presenteert nieuwe Scrambler Icon

Meer plezier, comfort en veiligheid dankzij elektronica

11 sep 2018, 7:04  •  Nieuws  •  Door Kris Spithout

In de vier jaar dat het model bestaat zijn er al meer dan 55.000 Ducati Scramblers verkocht. Met de laatste makeover is de Ducati Scrambler moderner, comfortabeler en nog veiliger geworden.

Land of Joy

De in 2014 gelanceerde Ducati Scrambler heeft na de makeover nog steeds de charmes van de Scrambler uit de jaren zestig. Ducati probeert met deze motor een nieuwe lifestyle te creëren. Ducati wil met de Scrambler de motorbeleving naar een hoger niveau te tillen.

Populair model

Sinds de lancering heeft de Ducati Scrambler een nieuwe standaard gezet door een frisse kijk op motorrijden te bieden. In 2015 behoorde de Scrambler tot de top tien bestverkochte motoren van meer dan 500 cc. Een primeur voor de in Bologna gevestigde motorfabrikant.

Nieuwe “Joyvolution” styling

De nieuwe aluminium zijpanelen sluiten fraai aan op het staal van de druppelvormige benzinetank en het glas van de koplamp. De motor is helemaal zwart met geborstelde cilinderkopvinnen. Ook opvallend zijn de met de machine gevreesde wielen.

Verbeterd zicht en bediening

De nieuwe koplamp met LED DRL (Daytime Running Light) zorgt ook bij daglicht voor meer zichtbaarheid in het verkeer. De LED-knipperlichten schakelen automatisch uit. Via de ergonomische schakelaars kan de rijder makkelijk door het menu van het LCD-instrumenten menu scrollen.

Scrambler Icon Rijeigenschappen

Het hoge, brede stuur, het nieuwe zadel en de vernieuwde vering zorgen samen voor een comfortabele en ontspannen rijpositie. Het lage gewicht in combinatie met het lage zwaartepunt en de brede loopvlakken van de banden zorgen voor een goede wegligging. Puur rijplezier ongeacht de situatie.

Ducati Scrambler Icon 2019 zadel

Extra veiligheid

Dankzij de veiligheid van Bosch Cornering ABS – nieuw voor deze categorie motoren – is het remmen makkelijker dan ooit. Ook de nieuwe hydraulische koppelingsbediening zullen rijders waarderen. Net als de verstelbare hendel van de voorrem die aangepast kan worden naar de wensen van de rijder.

Ducati Scrambler Icon 2019 rijders

Muziek in de oren

Ducati is een lifestylemerk die zijn inspiratie uit verschillende bronnen haalt. Muziek is daar een van, zoals het luisteren naar Scrambler Web Radio, 24/7 beschikbaar op scramblerducati.com. Via het multimediasysteem op de Scrambler Icon kun je luisteren naar je eigen play-list, telefoongesprekken beantwoorden of chatten met je duopassagier.

Ducati Scrambler Icon 2019 lifestyle

Kleuren

De Scrambler Icon is leverbar in Atomic Tangerine met zwart frame en een zwart zadel met grijze bekleding of in klassiek ’62 Yellow met zwart frame en zwart zadel met grijze bekleding. De kleuren zie je hieronder.

Ducati Scrambler Icon 2019 kleuren

Share Tweet Share Share E-Mail