achtergrondafbeelding

Ducati Panigale V4S Klibansky: een kunstwerk

Een 'one-of-a-kind' Panigale V4S

21 apr 2021, 11:32  •  Nieuws  •  Door Bart Oostvogels

Joseph Klibansky, bekend om zijn opmerkelijke bronzen beelden en paintings, heeft een passie voor de relatie tussen het object en de essentie ervan, tussen wat het oog ziet, en wat een beeld wil zeggen. In samenwerking met Custom Dreams heeft hij een ‘one-of-a-kind’ Panigale V4S gecreëerd.

Metallic Nardo Grey, Fluo Green, Glossy Black en gouden velgen

Joseph heeft als kleurstelling de combinatie gezocht van Metallic Nardo Grey, Fluo Green, Glossy Black en gouden velgen. De kuipdelen zijn gespoten in Joseph’s design die we kennen van zijn beroemde paintings. De motor is verder rijkelijk voorzien van Carbon delen, een Akrapovic racedemper, Ducati Performance billet aluminium spiegels, een smoked voorruitje, korte kentekenplaathouder, Ducati by Rizoma accessoires, CNC rem- & schakelset en een open koppeling.

Custom zadel

Joseph heeft het zadel met custom stitching voorzien van een Fluo green ontwerp. Andere details zoals de remklauwen en de winglets zijn ook uitgevoerd in Fluo green. Al met al heeft het ’Custom by Klibansky’ project 6 maanden in beslag genomen. Joseph: “Het stijlvolle Italiaanse design van de Panigale V4S komt nu nog meer tot zijn recht.”

Ook de weg op

De motor is te bewonderen in de galerij van Joseph Klibansky, maar zal ook zeker veel aandacht trekken wanneer Joseph zijn paradepaardje los laat op de openbare weg.

Ducati-familie

Eind juli 2020 verwelkomde Ducati Joseph Klibansky in de Ducati-familie, samen met zijn vrienden Nicky Romero en Rico Verhoeven. Joseph Klibansky, artist, scultpor en painter met internationale erkenning en expo van zijn werken van China tot Amerika nam toen een nieuwe Panigale V4S in ontvangst in zijn galerij in Naarden.

214 pk

De Panigale V4 wordt aangedreven door de 1.103 cc Desmosedici Stradale (42° achterwaarts ten opzichte van het horizontale vlak), een MotoGP-afgeleide 90° V4 met Desmodromische timing. Het motorblok kan 214 pk leveren bij 13.000 tpm en een koppel van 12,6 kgm bij 10.000 tpm.

Share Tweet Share Share E-Mail
Bovag logo
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Altijd BOVAG Garantie
  • 10.500 aangesloten BOVAG garages
  • Heldere All-in prijzen